Vill inte ha kungen på plats: “Kommer att sprida panik”

Kung Carl Gustaf vände sig direkt till svenska folket.
Kung Carl Gustaf kommer till Östersund för att heja på skidlandslaget. Men de skrockfulla hade helst sett att han stannade hemma.
Annons

Kung Carl Gustaf är som bekant en stor idrottsfantast. Vid de stora mästerskapen är det inte alls ovanligt att se honom sitta på läktaren och heja på vår svenska atleter – ofta med både yviga gester och höga rop.

Annons

Nu vankas det längdskidåkning för kungen. Han kommer att få en chans att träffa stjärnor som Charlotte Kalla och Ebba Andersson under Ski Tour 2020, en tävling som Sveriges och Norges skidförbund arrangerar tillsammans.

Annons

Kung Carl Gustaf i Östersund

Kung Carl Gustaf älskar idrott.
Kung Carl Gustaf älskar idrott.

Kung Carl Gustaf ska besöka den inledande tävlingen i Östersund den 15 februari och är också på plats under de avslutande tävlingarna i Trondheim den 22–23 februari. Vid det sista tillfället får han sällskap av norska prinsessan Astrid.

– Vi är mycket förväntansfulla inför Ski Tour 2020 och har fått många positiva kommentarer av omvärlden inför touren. Att dessutom få välkomna den svenske Kungen både till Östersund och Trondheim och Prinsessan Astrid till Trondheim är en ära som tillför en extra guldkant, säger Ola Strömberg, styrelseordförande Ski Tour 2020, i ett pressmeddelande.

“Kungaförbannelsen” under OS

Men att kungen kanske inte bara tas emot av öppna armar – i alla fall inte hos de vidskepliga. I vintersportsvärlden minns man fortfarande den omtalade “Kungaförbannelsen”, som blev en snackis under OS 2018. Då inledde Sverige med en braksuccé på medaljfronten med fyra guld och två silver. Sedan kom kung Carl Gustaf till Pyeongchang – och motgångarna började. Sverige missade guldet i damstafetten i längdskidåkning och bommade medalj i starka grenar som slopestyle och skidskytte.

Annons

– Stoooopp! Vi diskuterar inte det mer, sa kungen själv när han fick frågor om “Kungaförbannelsen”.

“Vanligt med vidskiplighet”

Kungen tröstar Charlotte Kalla efter missade guldet i OS-stafetten 2018.
Kungen tröstar Charlotte Kalla efter missade guldet i OS-stafetten 2018.
Så kommer de dåliga minnena slå till när skidåkarna ser vår regent stå och heja i skidspåren? Inte otänkbart, berättar Ludvig Holmberg, skidkrönikör på Expressen.
– Det är vanligt med vidskeplighet inom sportens värld. Och de som är vidskepliga kommer inte direkt jubla när de ser kungen stå vid sidan om spåret. Det kommer snarare sprida en smula panik, med tanke på det som hände under OS 2018, säger Ludvig.
Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Vill inte ha kungen på plats: “Kommer att sprida panik””

 1. charlotte skriver: 12 februari, 2020

  De vidskepliga kan hålla sig för sig själva. Det är alltid en stor glädje när Kungen bevistar de stora idrottstävlingarna.


 2. Cissi skriver: 12 februari, 2020

  Tur att kungen har humor.


 3. Maria skriver: 12 februari, 2020

  Det var inte kungens fel att dom förlorade det hade att göra med åkarna


 4. Ulla-Bella skriver: 12 februari, 2020

  Men nu får det väl vara nog!!! Finns det ingen utom Kungen som kan sätta ner foten?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar