Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Wallis Simpsons glittrande kärleksgåvor nu till salu

27 sep, 2010, 08:14 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

 

Edwards kärleksgåva till Wallis: ett hjärta med rubiner, smaragder och diamanter.
Edwards kärleksgåva till Wallis: ett hjärta med rubiner, smaragder och diamanter.

 

En brosch i form av en flamingo med smaragder, diamanter och safirer.
En brosch i form av en flamingo med smaragder, diamanter och safirer.

Några av Wallis Simpsons vackraste juveler, alla gåvor från maken Edward, visa nu upp på Sotheby’s i London. Bland annat kan man skåda ett armband i form av en juvelbeströdd panter.

När den nyblivne kungen Edward VIII abdikerade 1936 för att kunna gifta sig med älskarinnan Wallis Simpson så orsakade han en stor skandal i England. Det nygifta paret levde sedan ett utsvävande jetset-liv och hertiginnan av Windsor, som hon hette efter bröllopet i Frankrike 1937, blev också översållad av ljuvliga juveler.

Annons

Juveler för miljoner

Några av dessa smycken visas nu upp på auktionshuset Sotheby’s i London innan de ska säljas till högstbjudande. Hela kollektionen av juveler, runt 20 stycken, sägs vara värda en bra bit över 30 miljoner kronor. Men då är också många av smyckena gjorda av Cartier.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Ett armband i form av en diamantklädd panter.
Ett armband i form av en diamantklädd panter.

En panter om armen

Ett av de mest uppmärksammade juvelerna är ett armband i form av en panter, översållad med diamanter. Att annat vackert smycke är hjärtformat med ett monogram, här hittar man både diamanter, rubiner och smaragder.

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Läs även:

Annons
Annons