Webb-tv: Kronprinsessan Victoria om Daniels enorma energi

Faksimil-Daniel-Westling-Victoria

I en exklusiv tv-intervju ikväll berättar kronprinsessan Victoria och Daniel Westling öppet om hur de påverkats av Daniels njursjukdom. Victoria menar att Daniel har fått en enorm energi efter operationen, som är svår att hänga med i.

Nu är det nästan exakt en månad kvar till dagen D – det stora kronprinsessbröllopet den 19 juni. Och den blivande prinsen säger sig må bättre än någonsin tidigare. I kvällens intervju i TV4 berättar kronprinsessparet öppenhjärtigt och ärligt om både kärleken, bröllopet, framtiden på Haga slott och om hur de påverkats av Daniels njurtransplantation förra året.

Inte ärftlig

Daniel Westling är noga med att poängtera att hans sjukdom inte är ärftlig.

– Och jag mår bättre än nånsin. Det påverkar inte mitt liv. Under året som gått efter operationen har jag varit friskare och mindre förkyld än jag någonsin har varit. Min kropp är ren och har en ny njure som renar blodet.

Som att ta vitaminer

Daniel får visserligen medicinera under resten av sitt liv, men medicineringen är inte krångligare än det är att ta sina dagliga vitaminer varje morgon, menar den blivande prinsen, som både arbetar och tränar för fullt igen. Sedan vänder han sig till sin blivande hustru:

– Jag är inte orolig, jag vet inte hur du känner?

– Nej , det är väl bara det att du har en enorm energi, som är svår att hänga med i, skrattar Victoria.

“Väldigt dags för bröllop”

Paret berättar också om hur det gick till när de blev ett par.

– Vi blev vänner och sen började vi umgås även utanför min arbetsplats. Det ledde till kärlek och i dag, nio år senare, är det snart dags för bröllop, berättar Daniel Westling.

– Det är väldigt dags för bröllop, skulle jag vilja säga, fyller kronprinsessan Victoria i.

Det är den prisbelönte dokumentärfilmaren Gregor Nowinski som gjort den exklusiva intervjun med paret, och den visas kl 20.00 ikväll på TV4.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Faksimil från TV4

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: