Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Westminsters hemliga kyrkvind öppnas för allmänheten

01 jun, 2018, 17:00 
AvJoakim Magne
En av Westminster Abbeys bäst gömda hemligheter håller på att avslöjas för allmänheten. För första gången på 700 år kommer besökare att kunna utforska Westminsters stora kyrkvind.
Annons

I sommar slår de upp dörrarna för ett helt nytt museum, 16 meter över kyrkgolvet, där allmänheten får chansen att ta en del av flera 100 år gammal brittisk kunglig historia och skatter – men även nyare föremål som prins William och Kates bröllopsbevis.

Men det är inte bara kungliga klenoder och gotisk arkitektur besökare kan få se. Kyrkovinden, som är omdöpt till Queen’s Diamond Jubilee Galleries, har en gång beskrivits ha ”Europas bästa utsikt”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I flera århundraden har utrymmet använts som ett varulager och först när kyrkan tog beslut om att bygga en hiss till vinden öppnades helt nya möjligheter. Ungefär som under en arkeologisk utgrävning krävdes extrem noggrannhet och detaljplanerad logistik för att kunna renovera ytan till ett museum.

Under renoveringsarbetet dök flera spännande föremål upp. Ett extremt ovanligt ornament av en leende mun från 1200-talet, till exempel. Det återfanns även ett flertal vaxfigurer, däribland en avbildning av Charles II, som föregår Madame Taussauds exemplar med över 100 år.

Foto: Alan Williams/Westminster Abbey

Annons