Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Willem-Alexander: "Europa går återigen igenom en prövning"

22 mar, 2016, 12:46 
Agneta Nisbeth
Nederländernas kungapar skickar ett känslosamt meddelande till Belgiens folk. "Nederländerna känner starkt för de drabbade" skriver Willem-Alexander.
Annons
WillemAlexanderMaxima

Europas statschefer skickar nu sina kondoleanser till belgarnas kung Philippe. Kung Harald av Norge skickade tidigt sitt stöd till kungen och det belgiska folket och nu skriver Willem-Alexander ett känslosamt meddelande till grannlandet på kungahusets hemsida.

“Den här morgonen drabbades vår granne Belgien av våldsamma attacker som dödade oskyldiga människor. Jag har skickat mina kondoleanser till kung Philippe. Nederländerna känner starkt för de drabbade och för Bryssels befolkning som nu lever i osäkerhet och rädsla. Europa går återigen igenom en prövning. Det som krävs nu är att vi visar vår kollektiva styrka och att vi står fast vid värderingar som frihet och solidaritet” skriver kungen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima gjorde nyligen ett statsbesök av Frankrike. Då bad då särskilt om att få träffa människor som överlevt terrorattackerna i november förra året. Här kan ni läsa mer om besöket.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons