Willem-Alexander: "Europa går återigen igenom en prövning"

Nederländernas kungapar skickar ett känslosamt meddelande till Belgiens folk. "Nederländerna känner starkt för de drabbade" skriver Willem-Alexander.
WillemAlexanderMaxima

Europas statschefer skickar nu sina kondoleanser till belgarnas kung Philippe. Kung Harald av Norge skickade tidigt sitt stöd till kungen och det belgiska folket och nu skriver Willem-Alexander ett känslosamt meddelande till grannlandet på kungahusets hemsida.

“Den här morgonen drabbades vår granne Belgien av våldsamma attacker som dödade oskyldiga människor. Jag har skickat mina kondoleanser till kung Philippe. Nederländerna känner starkt för de drabbade och för Bryssels befolkning som nu lever i osäkerhet och rädsla. Europa går återigen igenom en prövning. Det som krävs nu är att vi visar vår kollektiva styrka och att vi står fast vid värderingar som frihet och solidaritet” skriver kungen.

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima gjorde nyligen ett statsbesök av Frankrike. Då bad då särskilt om att få träffa människor som överlevt terrorattackerna i november förra året. Här kan ni läsa mer om besöket.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.