Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Willem-Alexander och Máxima åker "Down-under"

15 aug, 2016, 14:00 
Agneta Nisbeth
I höst åker kungaparet till Australien och Nya Zeeland. Det blir det första officiella statsbesöket till länder på nästan 30 år.
Annons
Kung Willem-Alexander kommer att närvara under de första dagarna av OS Det är oklart om han reser ensam eller med hela familjen. Men troligtvis följer även drottning Máxima med.

I oktober åker Kung Willem-Alexander och drottning Máxima på en tio dagar lång resa som innefattar både statsbesök till Australien och Nya Zeeland. Det skriver det holländska hovet på sin hemsida.

Senast Nederländerna gjorde statsbesök till de två länderna var 1988. Då var det Willem-Alexanders mamma, den dåvarande drottningen Beatrix som gjorde besöket.

Under besöket kommer man att fokusera på de historiska band som finns länderna emellan. De kommer också att åtföljas av två holländska ministrar, bland annat landets utrikesminister Henk Kamp.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Av: Frida Mrad

Foto: Stella pictures

Annons