Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Willem-Alexander skällde ut Máxima – sanningen om relationen

26 maj, 2021, 10:01 
Kung Willem-Alexander Drottning Máxima

Ooops! Willem-Alexander fick ett utbrott. Och Máxima tyckte att han var sjukt dryg och hade dålig attityd...

Annons
Allt om Nederländernas kungahus!Brand logo
Allt om Nederländernas kungahus!

Visst är drottning Máxima väldigt kunglig. Men hon är också ovanligt spontan! Och nu berättar hon i en lång tv-intervju om vad som egentligen hände den där aprildagen 1999 när hon första gången träffade – och blev utskälld av – sin blivande man kung Willem-Alexander.

Drottning Máxima 50 år tv-intervju Matthijs van Nieuwkerk
Drottning Máxima talar ut om sin lovestory. Intervjun gjordes i familjens privata våning på slottet Huis Ten Bosch.

Platsen var Sevilla i Spanien, och den traditionsenliga fiestan. 27-åriga finanstjejen Máxima Zorreguieta, chef över tillväxtmarknader på banken Dresdner Kleinwort i New York, hade flugit in från Manhattan med några vänner för att fira våren och festa loss. Och det var så hon råkade hamna i samma vip-tält som Nederländernas kronprins Willem-Alexander, 32 år och singel.

Annons
Máxima Zorreguieta år 1999. Innan hon träffade Willem-Alexander
Partyprinsessan Máxima Zorreguieta år 1999.

Så träffades Máxima och Willem-Alexander

Máxima berättar att hon helt obekymrat tog upp kameran för att ta några partybilder. Det skulle hon inte ha gjort. Är det något som kungligheter hatar så är det att bli fotade av okända när de är på fest privat. Och Willem-Alexander fick för sig att Máxima kunde vara en paparazzifotograf.

– Han gav mig onda ögat. Jag fattade ingenting, varför tittar han på mig så där? Jag minns att jag tänkte ”Vem tror han att han är, om jag vill ta bilder så tar jag bilder!” säger drottning Máxima i tv-intervjun.

Annons

Så Willem-Alexander surnade till ännu mer och Máxima tyckte att han hade sjukt dålig attityd och var både dryg och arrogant. Så kärlek vid första ögonkastet? Nej, inte direkt. Snarare 'kärlek börjar med bråk'.

Hon berättar att den här ilskna holländaren presenterade sig som Alexander. Och att hon trodde att det var ett skämt när han väl sa att han var kronprins.

Men något klickade uppenbarligen i det där partytältet och två veckor senare flög Willem-Alexander till New York för att träffa Máxima igen – och det var där som de så småningom blev ett par.

Så såg Máxima ut – innan hon blev kunglig

Máxima Zorreguieta när hon var Willem-Alexanders hemliga flickvän
Máxima Zorreguieta på den tiden hon var hemlig kunglig flickvän. Bakom skymtar Willem-Alexander.

Máxima berättar att hon sedan reste fram och tillbaka mellan New York och Haag iförd peruk för att inte bli upptäckt. Det vill säga precis som drottning Silvia gjorde på den tiden när hon hette Silvia Sommerlath och dejtade kungen i hemlighet...

Tre barn och tjugotvå år senare: Máxima med sin Willem-Alexander och döttrarna prinsessan Alexia, 15, prinsessan Amalia, 17, och prinsessan Arianne, 14.

Foto: TT.

Annons