Willem-Alexanders hemliga hobby: "Har gjort det i över 20 år"

Nyheten förvånar!

Ett oväntat avslöjande! Ni kan aldrig ana vad kung Willem-Alexander har för hemlig hobby. Han flyger nämligen passagerarplan för KLM! Det avslöjar flygbolaget nu själva via twitter, med en bild på den nederländske regenten vid spakarna. I en intervju med tidningen De Telegraaf berättar kungen att han faktiskt har flugit för KLM ganska regelbundet under två år. Willem-Alexander menar att hobbyn gör att han kan koppla av från sina kungliga plikter.

– Du har ett plan att flyga, med passagerare och personal ombord och ansvar för allt, då kan man inte bara ta med sig problemen i vardagen upp i luften. Då måste man koncentrera sig på själva flygningen.

Kung Willem-Alexander har flugit i över 30 år berättas det i artikeln då han först lärde sig flyga. Han berättar också att det är få som förstått att det var landets kung som satt bakom spakarna, även om han själv pratar i mikrofonen.

– Det blev också lättare efter 11 september, då folk inte längre får titta in i cockpit, säger han förtjust. Lycklig över att få ha haft sin hemliga hobby i alla dessa år.

Foto: IBL, Twitter