William blev mobbad för Dianas lättklädda bilder

Diana

Ny bok avslöjar hur paparazzi-bilder på Diana fick tuffa konsekvenser för familjen – prins William var 14 år och blev mobbad i skolan. Här berättar vi storyn!

År 1996 publicerades en väldigt ljus färgbild av prinsessan Diana på omslaget till den brittiska tabloidtidningen The Daily Mirror, sedan en paparazzifotograf knäppte bilder av henne solande på balkongen under en semesterresa till Spanien.

Avslöjande foton

Dagen efter de avslöjande fotona publicerades, träffade den nu avlidna prinsessan ordföranden för förlaget Condé Nast – som bland annat publicerar tidningarna Vogue och Vanity Fair – Nicholas Coleridge (62), vid lunch. Sedan pratade de två bland annat om de ovan nämnda bilderna, enligt Coleridge, som berättar om mötet i sina memoarer.

coldridge

The Times är en av de tidningar som har fått tillgång till boken. Coleridge berättar om den aktuella lunchen och säger att han var ledsen för publiceringen.

Enligt Coleridge tog Diana initiativet till samtalet och frågade honom om han hade sett bilderna på henne från semestern.

Han erkände då att han gjort det. Diana sade då, ganska skarpt, att publiceringen haft oväntade konsekvenser.

– Min son blev mobbad!

diana
Prins William

Vid bildpubliceringen av de lättklädda bilderna var Dianas äldsta son, prins William endast 14 år gammal. En känslig ålder. Han gick på Eton College Private School. Nästan omedelbart efter att numret av The Daily Mirror nådde tidningshyllorna runt om i landet, tog han upp telefonen och ringde sin hem till sin mamma.

– Han var ledsen. Han sa att några av pojkarna mobbade honom och sade att mina bröst var för små.

Sedan frågade Diana Coleridge om han tyckte samma sak.

Denna direkta fråga fick förstås förlagschefen att rodna.

Dianas raka fråga generade Coleridge

Enligt danska Se&Her berättar Coleridge i boken, att han generades av den direkta frågan, men försäkrade prinsessan att hon inte hade något att oroa sig för.

– Tack, Nicholas. Jag visste att du skulle berätta sanningen. Tack, jag mår bättre nu, hade Diana svarat.