William hedrar mamma Diana i Indien – allt om resan

William hedrar mamma Diana i Indien - allt om resan
I april kommer William och Kate att besöka det Indien och Bhutan. Det blir första gången som William och Kate besöker länderna.
Annons

KateWilliam

Hela familjen ska inte med utan barnen får stanna hemma på Kensington Palace. Besöket börjar på söndagen 10 april och under sju dagar får vi följa dem på en rad evenemang.
Schemat är fullspäckat och här är vad paret ska göra:

Annons

Första dagen, 10 april
William och Kate anländer till Mumbai, Indien. Där kommer de att bo på hotellet Taj Palace hotell. Detta hotell var med i en terroristattack år 2008. Kungligheterna ska besöka minnesplatsen och träffa den personal som räddade gästerna under terroristattacken.

Därefter åker de till Oval Maidan, som är en stor park där det finns cricketplaner. Där kommer de att se en cricketmatch och träffa representanter från välgörenhetsorganisationerna Magic bus, Doorstep och India’s Childline.

William och Kate ska även besöka Banganga Water Tank, där de kommer att träffa en representant ifrån organisationen SMILE.

På kvällen ska paret gå på en mottagning och på en middag där de ska fira Mumbais filmindustri.

Kate2

Andra dagen, 11 april
Nästa dag ska William och Kate träffa blivande entreprenörer som är med i en kampanj som kallas för The social in Mumbai.

Paret ska sedan flyga till New Delhi, där paret kommer att lägga en blomsterkrans på India Gate.

William och Kate ska sedan ta sig till Gandhi Smriti, ett museum där man får se Gandhis sista år av sitt liv. Paret kommer att få en tur genom museet och kommer att få se var Gandhi tog sina sista steg.

På kvällen blir det födelsedagsfest för drottning Elizabeth, där prins William ska hålla ett tal för att hedra sin farmor.

Tredje dagen, 12 april
William och Kate ska sedan ha ett privat möte med frivilligorganisationer som arbetar i Delhi. Efter det ska paret vidare till nationalparken Kaziranga.

Deras besök sammanfaller med Bohag Bihu festival.

Fjärde dagen, 13 april
Den här dagen ska paret ta en tur genom nationalparken Kaziranga. Förhoppningsvis finns möjlighet att få se elefanter, vattenbufflar, tigrar och noshörningar. Efter turen kommer William och Kate att besöka en lokalbyn och deras befolkning.

På eftermiddagen ska paret besöka rehabiliteringscentret och djursjukhuset. Där tar de emot djur som behöver akutvård och rehabilitering för vilda djur som har skadats, fördrivna, eller föräldralösa.

Paret ska sedan vidare för att träffa ungdomar som är med i Green Hub som är ett projekt som lär filmskapande som en yrkes färdighet för unga människor.

Ste-KateWilliam1

Femte dagen, 14 april
William och Kate kommer att flyga till Bhutan.

Deras första stopp i huvudstaden kommer att vara i Thimphu Dzong, där kommer William och Kate bli välkomnade av kungen och drottningen av Bhutan som har fått en liten prins.
De ska också besöka ett tempel där de ska få en välsignelse och tända smörljus.

William och Kate säger adjö och tackar för eftermiddagen tillsammans med kungen och drottningen av Bhutan och åker sedan vidare till Thimphus bågskytteplats, för att se nationalsporten i Bhutan. De kommer även att träffa ungdomar från lokala skolorna och träffa organisationer som kommer att vissa andra traditionella aktiviteter.

På kvällen kommer William och Kate ha en privat middag tillsammans med drottningen och kungen av Bhutan på Lingkak Palace.
Kungaparet av Bhutan bjuder in till privat middag

Sjätte dagen, 15 april
Dagen börjar med en flera timmar lång vandring till Tiger Nest kloster från 1692-talet.

På kvällen närvarar Kate och William i en mottagning för brittiska medborgare i Bhutan med starka band till Storbritannien.

Sjunde dagen, 16 april
William och Kate kommer att flyga tillbaka till Indien för att besöka Taj Mahal. Williams mamma, Diana, besökte Taj Mahal för 24 år sedan och han känner sig väldigt lycklig för att han får besöka de som hans mamma har besökt innan.

Av Thea Jönmark

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “William hedrar mamma Diana i Indien – allt om resan”

  1. anne skriver: 2 april, 2016

    Englusg royal are realroyalist!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar