William och Harry träffas efter infekterade konflikten – åtskilda i kyrkan

prins william prins harry

TT

William och Harry har gått i totalt motsatta riktningar i livet. Nu möttes de igen för första gången sedan flytten.

Harrys beslut inför Philips begravning – Meghan tackar nej
Slå på ljud

Prins William har alltid varit en person som tar sina uppgifter som blivande tronarvinge på fullaste allvar och tillsammans med Kate har han blivit en stor förebild som outtröttligt jobbar för monarkin och Storbritanniens bästa.

Det har skapat en klyfta mellan honom och brodern prins Harry, som förra året lämnade Storbritannien och sin roll som kunglig höghet. Utträdet slutfördes tidigare under året då Harry meddelade att han och Meghan inte kommer återgå till sina roller efter karensårets avslut.

De har valt helt olika riktning när det kommer till sina kungliga roller, och det syntes bland annat på deras hyllningar när prins Philip gick bort.

prins harry prins william

Prins Harry och prins William hölls på mer än en armlängds avstånd under begravningsprocessionen.

BBC

Medan prins Harry mycket kärleksfullt hyllade prins Philip för hans rakbladsvassa humor och hans expertis vid grillen – och för att man aldrig riktigt visste vad han skulle kläcka ur sig härnäst – så rymde prins Williams personliga uttalande en spetsig formulering som man kan tolka som en pik mot hans avhoppande bror.

Prins Williams uttalande kretsar nämligen kring detta med att ”Get on with the job” (det vill säga ”fortsätt med det jobb som måste göras”). Vilket ju starkt kontrasterar mot prins Harrys val att lämna kungahuset och plikterna för att i stället skriva miljardavtal med Spotify och tala ut hos Oprah Winfrey.

Under lördagen möttes de för första gången sedan Harry lämnade Storbritannien och det var avstånd som gäller. De fick inte gå bredvid varandra i begravningsprocessionen och noterade inte varandras närvaro vid något tillfälle.

LÄS MER: Silvias fina gest för drottning Elizabeth – mitt i sorgen efter prins Philip

LÄS MER: Drottning Elizabeth och prins Philip – en kärlek som inte kan dö