William och Harry väljer fotboll i Afrika framför Victorias bröllop

harry-william-prins

Prins William och prins Harry kommer att missa kronprinsessbröllopet.

Varken prins William eller prins Harry kommer att vara med på kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop. Prinsarna ska istället titta på fotboll i Sydafrika.

Det svenska kungliga bröllopet krockar med världscupen i fotboll i Sydafrika. Och som ordförande i FA – the Football Association – kommer prins William att vara på plats när England spelar match mot Algeriet 18 juni. Även Harry kommer att vara med och därmed missar båda engelska prinsarna årets stora kungliga händelse – Victorias och Daniel Westlings bröllop i Stockholm.

Båda prinsarna gillar fotboll.

Båda prinsarna gillar fotboll.

Får inte flyga ihop

Prins Harry och prins William kommer att befinna sig i Afrika mellan den 14 och den 19 juni, meddelar det brittiska kungahusets sajt. Det blir första gången som de två prinsarna är ute på ett gemensamt uppdrag utomlands. Däremot får de enligt reglerna inte flyga i samma flygplan, så därför blir det ett väldigt pusslande med olika flighter. Och efter flygolyckan i Polen där landets president med flera dog är man extra noga med att följa dessa regler,  säger en kunglig källa till timesonline.co.uk

Föräldralösa barn

Förutom Sydafrika kommer prinsarna även att besöka Botswana och Lesotho. Både William och Harry är ju engagerade i välgörenhetsprojekt i dessa länder, William i Tusk Trust i Botswana och Harry i Sentebale i Lesotho – projektet som han startade för att hjälpa föräldralösa och aidsdrabbade barn.

Utöver Harry och William har ju även prins Charles och Camilla fått en inbjudan till bröllopet,  liksom prins Edward och Sophie av Wessex. Det återstår att se vilka från det brittiska kungahuset som kommer.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

Läs mer om Harrys välgörenhetsprojekt här ››

Läs mer om prins William här ››