Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

William och Kate flyttar snart in i prinsessan Margarets våning

10 nov, 2011, 13:36 
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Margarets gamla våning har haft gäster som Beatles, Rolling Stones, Rudolf Nurejev och Britt Ekland – och nu flyttar Kate och William snart in.

Minst tio miljoner lär renoveringen kosta innan Kate och prins William kan flytta in i sin nya våning i Kensington Palace sommaren 2013. Den har stått tom sedan 2002 då den förre hyresgästen prinsessan Margaret gick bort och då var den inredd i hennes favoritfärger, rosa och turkos.

Annons

20 rum och kök

Det är ingen liten lya som väntar paret. “Våningen” består av fyra våningar och 20 rum, ett vardagsrum stort som en fotbollsplan, otaliga små krypin för personalen, generöst tilltagen matsal, marmortrappor och ett trädgårdsrum, som var Margarets favorit och som säkert kommer att bli Kates älsklingsrum.

Pyssla i trädgården

Hon älskar att pyssla i trädgården. Och det är inte bara målning som krävs för att våning 1A ska bli beboelig. Vatten- och avloppsledningar ska bytas, elen dras om och det blir en grundlig asbestsanering.

Uppväxt i palatset

För framför allt William kommer det att kännas som att komma hem. Han är ju uppväxt i Kensington Palace, men förstås i mamma Dianas våning på andra sidan byggnaden. Och just disponerar han och Kate en söt liten tvårumsstuga i Nottingham Cottage mitt mot Dianas gamla våning. Perfekt när de vill pila iväg och se hur renoveringen artar sig. Man kan ju tänka sig att de kommer att vara speciellt engagerade i hur den gamla barnkammaren ska inredas…

Annons

Granne med lillebror

Grannarna är idel gamla bekanta, hertigparet av Gloucester, hertigparet av Kent och även prinsparet av Kent. Även Williams bror Harry och deras kusin Zara Phillips har små övernattningslägenheter i Kensington Palace.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Annons