William och Kate har startat bröllopsfond

Annons

Som vi tidigare berättat vill inte prins William och Catherine Kate Middleton ha några prylar i present efter vigseln i vår, de har istället startat en ny bröllopsfond.

Prins William – som just nu befinner sig i Christchurch i Nya Zeeland – har startat upp en bröllopsfond med sin fästmö Kate Middleton. De vill som vi tidigare berättat inte ha några bröllopspresenter – de föredrar att folk skänker pengar till välgörenhet istället. På deras sajten officialroyalwedding2011.org kan man läsa mer om fonden.

Jordbävning

Pengarna kommer gå till flera mindre organisationer som hjälper allt från barn med bekymmer i England till läkare i Royal Flying Doctor Service i Australien. Och just nu befinner sig alltså prins William i Nya Zeeland där han besöker staden Christchurch som drabbades svårt av en jordbävning för en tid sedan.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “William och Kate har startat bröllopsfond”

 1. pia skriver: 17 mars, 2011

  Det är en kille med både hjärta och hjärna. Inte svårt att inse varifrån hans engagemang kommer. Nu har han också fått en livspartner som delar hans inställning till medmänniskor i nöd. Det känns härligt att Dianas gener och verk lever vidare. Storbritannien kan vara riktigt stolta över William & Kate.


 2. Birgitta Jonsson skriver: 17 mars, 2011

  Jag håller helt med kommentar nr 1(pia). Verkligen fint gjort. Fler borde tänka så!
  Birgitta


 3. Forestlady skriver: 17 mars, 2011

  # 1 Pia: Kunde inte ha sagt det bättre själv!


 4. Alexandra "Midnattsol" skriver: 17 mars, 2011

  1# Jag håller med dig, Pia.
  William ger ett moget intryck. Han verkar vara en klok man som tänker först och handlar sedan. Hans engagemang känns äkta. Han utstrålar värme och sympati. Och det är då man ska syssla med välgörenhet. När man brinner för det… Ja, Storbritannien kan vara stolta!


 5. Observant skriver: 17 mars, 2011

  William försöker efterlikna sin mamma i det mesta och han verkar inte leva sitt eget liv. Hoppas han inte förhastat sig och att detta engelska par verkligen håller ihop. Med tanke på att han för inte så längesedan bestämde sig för att bryta förhållandet istället för att fria känns det en aning tveksamt.
  Paret verkar ta efter V&D i det mesta. De har ju också en gedigen bröllopsfond.


 6. Forestlady skriver: 17 mars, 2011

  William lyckas med konststycket att både hedra sin mor prinsessan Diana på ett optimalt sätt och leva sitt eget liv med den äran. William och Kate är ypperliga representanter för den nya tidens kungligheter och jag önskar dem lycka till av hjärtat.


 7. Lotten skriver: 17 mars, 2011

  #5: Vilken negativ kommentar du skrev. Precis som första kommentatoren, tycker jag att det är helt rätt de har gjort. Att de skulle ta efter Victoria och Daniel är bara löjeväckande. William och Kate är välutbildade och engagerade ungdomar som bestämmer vad de vill och gör, och det med helt egen stil.


 8. Gneta skriver: 17 mars, 2011

  He, he.. men tittaa P. William har iallafall sneglat lite på vår Prins Daniel… Se hur han håller händerna på första bilden 😉

  Men det är klart.. detta är ju Prins William, så då är det säkert helt ok… eller??????

  För övrigt som sagt, gjorde Prins Daniel o KP Victoria likadant, dom startade en bröllopsfond, som jag tror inbringat mellan 15-20 milj. Ett mycket vanligt förfarande för övrigt när kungliga gifter sig.. Vårt kungapar gjorde likadant.


 9. Gittan skriver: 17 mars, 2011
 10. Kirsten H. skriver: 17 mars, 2011

  Hvad nyt er der i, at William og Kate opretter en bryllupsfond ?
  Det gjorde allerede Alexandra og Joachim og sikkert mange kongelige før dem. Deres fond skiftede i 2010 navn til Nikolai
  og Felix’ fond, navnet var jo blevet lidt uaktuelt.
  Det er som om alt William gør tillægges arv fra prinsesse
  Diana, men der er rent faktisk ikke meget han (og Kate) gør,
  der er anderledes end deres “kollegaer” i de andre kongehuse.


 11. hilde skriver: 18 mars, 2011

  Flott gjort.
  Enig med #8 og #10. så veldig spesielt og imponerende er det dog ikke. Alle andre kongelige brudepar har gjort det samme.


 12. Julia skriver: 18 mars, 2011

  En stilig man som är bekväm i sin roll i sin roll som prins. Arbetar som helikopterpilot i Search and Rescue. Vet vem han är, ingen tafatthet här.


 13. Sthlm skriver: 18 mars, 2011

  Tänk vad vi betraktare tolkar bilderna olika. Jag tycker inte William är stilig eller snygg och dessutom tycker jag paret verkar väldigt tafatta. Visst sneglar paret hela tiden på V&D, men inget fel i det – England får ett vinnande koncept helt gratis.


 14. Marguerithe skriver: 19 mars, 2011

  “12”

  Stilig är väl att ta i.
  Man önskar honom dock lycka i framtiden med tanke på den barndom han haft.


 15. Julia skriver: 19 mars, 2011

  William är kanske inte sexig men en man som har värdighet. Han arbetar som helikopterpilot inom räddningstjänsten och har säkert mycket att prata om med räddningsarbetarna i Christchurch.

  Vilken skillnad mot Carl Philip som trots att han är flera år äldre inte kan finna sig tillrätta i tillvaron. Vore förmodligen en välgärning för CP att slippa prinstiteln.


 16. Sabine skriver: 19 mars, 2011

  Åh ja….det lyder så idealistisk med at parret ikke vil have gaver
  (bortset fra store pengegaver, forstås), MEN det har altså også
  en mere praktisk årsag! HVOR skulle de gøre af dem!
  Tænk på hvad der ville komme af store og små “folkegaver” fra
  hele Commonwealth. Gaverne til de kongelige skandinaviske bryllupper er peanuts sammenlignet med, hvad der kunne forventes at blive sendt til Kate og William. Dronning Elizabeth
  er overhoved for langt over hundrede millioner mennesker.


 17. pia skriver: 19 mars, 2011

  “10,Kirsten H”. Skillnaden mellan William & Kate och andra kungliga brudpar är väl att de inte vill ha presenter utan att ALLA pengarna ska gå till fonden. Dessutom har William sedan barnsben ställt upp för mindre lyckligt lottade medmänniskor. Det mesta av det sker diskret därför att han inte vill stoltsera med det. De flesta andra har kamerabevakning på sina insatser. Jämför med t ex svenska Madeleine, som iklädd aftonklänning eller vanliga kläder ler mot fotograferna vid varje lämpligt tillfälle av Childhoodmedverkan. Carl-Philip ska vi inte nämna ens i detta fall. Han tycks ha häcken full med sitt eget “räddningsprojekt”, Sofia H.


 18. Gitte skriver: 20 mars, 2011

  William og Catherine ØNSKER jo faktisk et langt STØRRE
  bryllup end det QE II havde “planlagt” under den økonomiske
  krise, som har ramt England hårdt med bl.a. stor, stor arbejdsløshed.
  Det er uden for programmet, at de vil holde fest for 300 venner
  med spisning om aftenen, det betaler så prins Charles. og
  fam. Middleton.
  Normalt plejer et kongeligt engelsk formiddagsbryllup at slutte
  med en reception….. og brudeparret tager derefter på
  honeymoon………


 19. Marguerithe skriver: 20 mars, 2011

  “15” Julia,

  Det var nog inte riktigt så jag menade. Stilig för mig betyder lysande av framtidstro.Tycker att William ser ut som ett barn som fått bli vuxen för tidigt och redan innan 30 år blivit tunnhårig och ser uppgiven ut på något sätt. Har heller inte sett några äkta känslor mellan det paret.
  Kungliga ungdomar får nog inse sitt öde och göra vad som förväntas av dem i alltför många fall.


 20. Sylvia skriver: 21 mars, 2011

  Så Viktoria och Daniel fick inga presenter eller ville inte ha. Det ville de nog. Vi har ju sett bl.a. glasen från regeringen. Vem betalade dem, om inte svenska folket eller hur ligger det till med det?


 21. rasmus skriver: 10 april, 2011

  En stor skillnad mellan det svenska Kronprinsessbröllopet och det engelska prinsbröllopet är väl att man i England inte stoltserar och bjuder in familjen Bernadottes svarta får tillika kungaparets väninna, Georginia Rhodes numera Grevinnan Jill Bernadotte af Wisborg.
  Har svårt att tänka mig att det skulle accepteras i något annat land än i Sverige där allt numera verkar gå för sig tråkigt nog!


 22. Christina Helsinki skriver: 10 april, 2011

  Att börja jämföra Sveriges och Englands kungahus och deras bröllop är närmast tokroligt.

  Jämföra Williams wiki med CPs eller Daniels med Williams ännu värre.

  Begrip nu att engelska kungahuset behöver inte stå och skrapa med foten för att gifta bort någon på skattebetalarnas bekostnad.

  Både William och Harry har en utbildning som, av hävd, passar kungligheter, nämligen militären.

  Kom ner på jorden, engelska kungahuset behöver faktiskt inte snegla på några andra kungahus, då de ordnar ett kungligt bröllop, fastän Victoria uttalade sig, att hon gärna vill se hur de KLARAR logistiken!!??

  Och till slut, då Prins William arbetar som helikopterpilot, måste den arma Daniel, baka knäckebröd, så sluta jämföra.


 23. Kristine, Oslo skriver: 10 april, 2011

  # 21 Rasmus
  Derimot inviterer de en notorisk hallik og narkolanger, Catherines morbror Gary!


Annons

Laddar