Williams drag efter kritiken mot Harry och Meghan – väljer budgetflyg

Harry och Meghan uppmanar andra att tänka på sina koldioxidutsläpp, samtidigt som de flyger privatjet fyra gånger på mindre än en vecka. Hertigparet har inte givit något svar på kritiken, men nu väljer William och Kate bort lyxflygen mot reguljärflyg.

Harry och Meghan har den senaste tiden mottagit massiv kritik efter att de valt att flyga privatjet flera gånger. Först flög de till Ibiza för att fira Meghans födelsedag. Sedan var de hemma och vände i Storbritannien i två dagar för att ta nästa privatjet till Nice.

Meghan bär ut lilla Archie ur privatflyget de flög till Nice.

Meghan bär ut lilla Archie ur privatflyget de flög till Nice.

Genom att Harry och Meghan valde att flyga privatjet, släppte till exempel resan till Nice ut sju gånger så mycket koldioxid som om de istället hade flugit reguljärt, skriver MailOnline.

Att kritiken mot hertigparet blivit såpass stor, grundar sig i att Harry och Meghan ofta talar om klimathoten och dessutom propagerar för att alla måste dra sitt strå till stacken för att minska koldioxidutsläppen. De har uppmärksammat detta i flera inlägg på Instagram, ett av dem kan ni se här:

Nu väljer istället Harrys bror William, Kate och barnen en annan väg. När det var dags att åka till drottning Elizabeth och prins Philip i Skottland, klev hela familjen tillsammans med nannyn på ett reguljärflyg som kostade drygt 800 kronor per person.

Kates mamma var med på planet

Familjen reste från Norwich International till flygplatsen i Aberdeen med flygbolaget Flybe, skriver Daily Mail. En resenär som befann sig på planet berättar att familjen satt längst fram.

– Ingen visste att de var på planet. Jag förstod senare att även Kates mamma satt några rader framför mig, berättar passageraren till Daily Mail.

William och Kate är nu framme hos drottning Elizabeth och prins Philip och ser fram emot kvalitetstid tillsammans på Balmoral.

William och Kate är nu framme hos drottning Elizabeth och prins Philip och ser fram emot kvalitetstid tillsammans på Balmoral.

Efter planet hade landet blev familjen eskorterade till en bil som stod redo och väntade på dem vid landningsbanan.

Harry och Meghans privata flygturer har ursäktats med att de behöver flyga privatflyg på grund av säkerhetsskäl. Men nu när William och Kate påvisar att detta inte stämmer blir det spännande att se vad Harry och Meghan väljer för transportsätt nästa gång de reser.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: