Williams och Kates nya hem måste asbest-saneras

William lämnade Kate på sjukhuset med ett litet leende sedan Kate nu mår lite bättre. Men babyn kunde inte komma i ett mer kaotiskt läge

William har några av de största livsbesluten någonsin framför sig – ska han förlänga tiden i RAF som räddningspilot eller sluta tjänstgöringen vid det militära och bli en heltidsarbetande kunglighet.

Lämnade sjukhuset med ett leende

Prins William är otvivelaktigt överlycklig nu när hans hustru är gravid. Häromdagen lämnade han King Edward VII-privatklinik i bilen med ett leende på läpparna. Det verkar som om Kate mår bättre. Men William hade nog inte förväntat sig denna pärs. Att i början av graviditeten åka i skytteltrafik till sjukhuset, var inget han räknade med direkt. Det gör väl ingen förstagångs-förälder!

Var ska de bo?

Och värre blir det! Enligt Daily mail blir det tufft att få barn det här året, då William har massor av avgörande beslut att fatta. Hur ska han göra med sin RAF-tjänst? Och en kanske viktigare fråga – var ska han och familjen bo?

Asbest i bostaden

Paret fortfarande inget permanent hem. Den kungliga bostaden hinner inte bli färdig tills barnet kommer sent i vår. Kate och William har planerat att flytta till en nyrenoverad våning i Kensington Palace.

Nästa år blir Kate och William föräldrar – men var ska de bo? 

Men bostaden hinner inte bli klar till oktober 2013. Byggnadsfirman som nu renoverar Apartment 1A, där drottningens syster prinsessan Margaret bodde under sin livstid,  håller på att ta bort asbest i huset. Detta gör att bygget försenas. En liten baby kan ju inte bo i ett asbesthus!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, All over press, Stella Pictures

Läs mer:

Här blev Kates baby till>>

Därför avslöjade hovet babynyheten för tidigt>>