Williams speciella resa med barnen – i Dianas fotspår

Efter en tuff vår där coronaviruset stått i centrum, njuter prins William av en efterlängtad semester tillsammans med familjen. Men det är inte på vilken plats som helst som prinsen har synts till...
Slå på ljud

Prins William och hertiginnan Kate njuter för fullt av sommaren tillsammans med barnen George, 7, Charlotte, 5, och Louis, 2. Enligt People befinner sig familjen just nu på Englands södra kust och har bland annat besökt Scillyöarna.

Klimatet på Scillyöarna är på gränsen till subtropiskt och på ön Tresco ligger en känd trädgård, Tresco Abbey Gardens, med palmer och andra för Brittiska öarna ovanliga växter.

Prins William semestrade på Scillyöarna med Diana

Vistelsen på Scillyöarna blev minst sagt en nostalgitripp för prins William. När William var liten semestrade han nämligen på samma plats tillsammans med pappa Charles, mamma Diana och brodern Harry. Eftersom coronaviruset och reserestriktionerna hindrar familjen att åka utomlands, gör William och Kate som så många andra och reser istället runt i sitt hemland.

Prinsessan Diana, prins Charles, prins William och prins Harry under semestern på ön Tresco 1989.

Prinsessan Diana, prins Charles, prins William och prins Harry under semestern på ön Tresco 1989.

Kanske kom då William med idén att åka till just Scillyöarna för att väcka barndomsminnena till liv igen. Ett flertal turister har berättat för People att de sett William och Kate cykla runt på ön Tresco tillsammans. “De skrattade och såg så lyckliga ut i det fina vädret”, berättar en turist.

När William, Harry, Diana och Charles var på ön Tresco 1989 tillsammans cyklade hela familjen också runt på ön i det fina vädret och fastnade dessutom på bild. Resan som pågår just nu måste helt klart framkalla många minnen för William, speciellt minnen av framlidna mamman prinsessan Diana.

Slå på ljud