Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Wow! Se årets julfilm på Estelle och Oscar

Wow! Se årets julfilm på Estelle och Oscar

Röda äpplen, kanel och kottar! Pysslet på Haga är i full gång på hovets nytagna bilderna där vi ser Victoria och Daniel med barnen Estelle och Oscar!

Haga slott förvandlas en gång per år till en riktig pysselstuga, och ännu en gång får vi se fantastiska bilder på när kronprinsessfamiljen julfixade med barnen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade dukat fram massor av roligheter på bordet i växthuset intill slottet, och sedan drog pysslet igång. Prins Oscar, 2, hjälpte mamma att knyta röda sidenband om den fina kanelstången som ska hänga i granen och prinsessan Estelle, 6, planterade försiktigt om de vita och blå hyacinterna i en ny fin vas. Bredvid blommade julrosen i sin kruka.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar pysslar på Haga slott.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar pysslar på Haga slott.

Det har blivit en fin tradition, att hovet delar med sig av bilder och kanske någon film från julstöket. En tradition som en gång startades av kung Carl Gustaf och drottning Silvia när deras tre barn bar små.

Prins Daniel och prinsessan Estelle julpysslar på hovets nya bilder.

Prins Daniel och prinsessan Estelle julpysslar på hovets nya bilder.

Och att Estelle älskar att julmysa, det syns! På det viset liknar hon sin mormor, det avslöjar drottning Silvia stolt i TT:s 75-årsintervju:

– Prinsessan Estelle är lika pysslig som jag var när jag var liten.

Drottningen berättar att hon gillar att baka tillsammans med barnbarnen. Och nyligen gjorde hon och Estelle hemmagjord pasta tillsammans i köket.

– Så bjöd vi familjen till en överraskningsmiddag. Det var väldigt roligt!

Gläds över barnbarnen

Ja, glädjen över de sju barnbarnen är en röd tråd i drottning Silvias liv och hon blir nästan full i skratt när hon ska berätta om lyckan med att vara mormor och farmor.

– Det är något man inte har direkt ansvar för, och man kan bara stå bredvid och skratta. Det är underbart att se dem i sin utveckling, vad de gör och hittar på och hur de reagerar.

”Vem av dem är mest lik drottningen?” frågar TT. Och drottningen svarar spontant:

– Ingen av dem! Nästan alla är ju blonda …

Nu kommer hela barnbarnsgänget snart till Drottningholm för att födelsedagshurra, men till vardags ser hon ju inte så mycket av Miami-trion prinsessan Leonore, 4, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 9 månader. Men drottningen löser problemet:

– Facetime och annat – det är fantastiska uppfinningar! Det blir lite närmare, ändå.

Nu får i varje fall vi se mer av hennes barnbarn. Och hovet delar även med sig av en film på kronprinsessfamiljens pyssel.

Se filmen här!

Läs mer

Estelle och pepparkakorna! Här är de kungliga julklippen vi minns

Se nya bilden på Silvia och lilla Adrienne!

Så inreder Victoria – vi kikar in i hemmet på Haga slott

Foto: Kungahuset.se/Tiina Björkbacka

Film: Kaffegruppen