Wow! Victorias glammiga look på kvällens galafest – skiner vid Daniels sida

Wow! Victorias glammiga look på kvällens galafest – skiner vid Daniels sida

Kronprinsessfamiljen firar Ingrid Alexandra i Norge – uppklädda från topp till tå!
12 galaklänningar vi glömt att Victoria burit!
1:42

Efter reklamen: 12 galaklänningar vi glömt att Victoria burit!

(1:42)

Slå på ljud

Den 21 januari i år blev prinsessan Ingrid Alexandra, Norges framtida drottning, myndig då hon fyllde 18 år. Men något firande var vid tillfället inte möjligt på grund av coronarestriktioner.

Men självfallet ställdes det inte in – det sköts upp. Och nu är dagen äntligen här.

Firandet drog egentligen i gång redan i går då det bjöds in till festmåltid av regeringen – men i kväll är det galamiddag på Det konglige slott i Oslo.

En hel rad kungligheter är på plats – även så kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen Estelle och Oscar.

Mette-Marits rörande ord om Victoria

Victoria är gudmor till Ingrid Alexandra och familjerna står varandra nära – Ja, Mette-Marit skulle kunna ses som Victorias bästa kungliga vän.

För bara ett par månader var Norges kronprinspar i Sverige för att besöka sina vänner. Under en pressträff fick Mette-Marit då frågan om hon kunde beskriva Victoria:

– Vi har en otroligt god, nära och varm relation. Vi har många, många goda minnen tillsammans efter så många år. Vi har gjort så mycket fint tillsammans, vi har rest mycket och vi har delat många spännande upplevelser och det sätter jag väldigt stort värde på, sa hon till Svensk Dam och fortsatte:

– Jag är speciellt glad över att vi som har en dotter som är tronarvinge där hemma, tänk att hon får ha en sådan person som Victoria nära sig. En person som hon kan vända sig till i framtiden. Det är vi väldigt tacksamma över. Victoria är personligen väldigt viktig för oss.

Ingrid Alexandra håller tal på sin kungliga 18-årsfest!

Håkon Mosvold Larsen

Hela kronprinsessfamiljen strålar på galamiddagen

Med andra ord är det alltså en självklarhet att Victoria i kväll är på plats för att fira Ingrid Alexandra – och hon gör det med stil, som alltid!

Victoria har klätt sig i en vit somrig galaklänning med röda och lila broderade blommor upptill och tyllkjol nedtill – och självfallet en skimrande tiara på huvudet.

Prins Daniel är även han stiligt klädd i frack – för att inte tala om vackra prinsessan Estelle och söta prins Oscar som gick framför sina föräldrar in till festlokalen.

Estelles och Oscars gala-debut – men vilka proffs!

Lise Åserud

Vilket stiligt kronprinsesspar!

Lise Åserud

Foto: TT