Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zara Phillips och Mike Tindall har gift sig

30 jul, 2011, 18:24 
Agneta Nisbeth
Annons

Zara Phillips har nu gift sig med Mike Tindall under en helt privat ceremoni i Cannongate Kirk. På plats i Skottland fanns hela den brittiska kungafamiljen.

Annons

Bruden kom lite sent till kyrkan och lät därmed Mike – som kom en timme före bröllopet – vänta en hel del. Men vi gissar på att han var beredd att vänta på sin älskade Zara, hur sen hon än hade varit.

Design Stewart Parvin

Och när Zara – som var oerhört vacker i sin elfenbensvita klänning i design av Stewart Parvin – äntligen kom till kyrkan steg jublet bland folket utanför.

Väntat i timmar

På plats vid kyrkan i Edinburgh fanns massor av skottar och andra nyfikna de som tålmodigt väntat i timmar på bröllopet.

För Zara och Mikes bröllop är det första kungliga bröllopet i Skottland på över 20 år. Däremot hade brudgummen inte kilt som många hade gissat på, men stilig var han – rugbyspelaren Mike.

Annons

Med pappa

Bruden som också bar en vit slöja och en diamant-tiara – som kommer från prinsessan Anne – leddes in i kyrkan av sin far Mark Phillips. Brudbuketten gick i vitt och grönt och på fötterna satt ett par skor från Jimmy Choo.

Vilka hattar!

Först till kyrkan kom prins Edward med sin hustru Sophie, sedan följde resten av den brittiska kungafamiljen. Många väntade spänt på att se vilka hattar som prinsessorna Beatrice och Eugenie skulle bära denna dag.

Jubel för Kate

Men de som fick allra mest jubelrop förutom bruden var givetvis prins William och hans hustru Catherine som för dagen klätt sig i en elegant beige kappa med en stor hatt på huvudet. En annan som fanns på plats var prins William som här ses på bild tillsammans med brodern och hans hustru Kate.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Privat vigsel

Under själva vigseln i kyrkan fick inga fotografer närvara. När vigselakten var över kom brudparet ut från kyrkan och vinkade glatt till alla som väntat utanför. De gav också varandra en kyss – till allas stora förtjusning.

Nu väntar middag

Efter kyrkan väntar nu en bröllopsmiddag på Holyroodhouse, vi törs gissa på att det blir en både rolig och uppsluppen fest. För de nygifta makarna är verkligen inga snobbar och de gillar dessutom att partaja.

Annons

Av Agneta Nisbeth

Foto. Stella Pictures

Glöm inte att köpa nästa veckans nummer av Svensk Damtidning där vi har ett stort reportage från bröllopet.

Läs även:

Här kan ni se en film när bruden anländer till kyrkan:

httpv://www.youtube.com/watch?v=IetYrWOY4uE

Här kan ni se paret komma ut från kyrkan:

httpv://www.youtube.com/watch?v=MS76BNGPmME

Annons