Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lisa Rogalins garderob: Se favoriten i hennes makalösa walk in-closet

21 jun, 2019, 10:00 
Lisa Rogalin visar upp sin privata garderob
Lisa Rogalin driver Rosenrummet NK Personal Shopping och är en stjärna på att välja ut snygga outfits.
Vi fick en exklusiv titt i hennes makalösa walk in-closet.
✔︎ Favoriten: Mammas vintageplagg från 70-talet.
✔︎ Militant struktur i klädsalongen på Östermalm.
✔︎ Målet: Långsiktig garderob, utan onödiga felköp.
Annons

Trångt i garderoben men inget att ha på sig. Känns det igen? Hjälp finns att få, det vet alla som sett stilrådgivare Lisa Rogalin ge tips i TV4:s Nyhetsmorgon. Med sin känsla för färg och form och öga för vad som passar olika kroppstyper är hon proffs på hur man hittar sin grundstil.

Efter tio år på NK:s marknadsavdelning grundade hon år 2010 Rosenrummet NK Personal Shopping. Lisa Rogalin är vd och ansvarar för ett handplockat team på tio duktiga stylister, som erbjuder stilcoachning, professionell garde-rob­­­­­­srensning eller möjligheten att bygga en ny vardags- eller businessgarderob.

– Tillsammans med kunden tar vi fram en välkoordinerad och personlig garderob som fungerar vid olika tillfällen. Målet är att skapa en långsiktigt användbar garderob, som är lätt att matcha utan onödiga felköp.Naturligtvis råder fullständig sekretess, men generellt kan sägas att klienterna är alla möjliga, många utlandssvens­kar samt affärskvinnor och affärsmän, som vill bygga en ny businessgarderob, men också politiker, kända personer och helt vanliga människor.plus_iconTilde Fröling: ”Jag lägger krutet på accessoarerna”Läs mer

Lisa Rogalin

– Gammldags service ligger i tiden.Vi tar hand om alla som vill ha hjälp att få ordning på sina garderober, berättar Lisa Rogalin, som värnar om hållbarhet och passform. För fem år sedan återinförde hon couturen på NK. Sedan Rosenrum­met föddes har en Beauty Lounge tillkommit. Förra året sjösatte Lisa också en Style Academy, en helt ny stylistutbildning för alla som vill börja arbeta som stylist eller personal shopper.

Lisa Rogalin

– Stylister har en växande marknad eftersom tid är en bristvara men kraven fortsatt höga på en snygg klädstil.

Annons

På samma sätt som personlig träning ökat, kommer också styling att öka. Det är svårt att hitta rätt i modedjungeln, säger Lisa Rogalin, medan hon vant glider in i ett par designskor med skyhöga klackar och en flitigt använd favorit från förr, ett vintageplagg från 70-talet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Lisa Rogalin
NK:s chef-personal shopper Lisa Rogalin är en stjärna på att välja ut snygga outfits. Vi hälsade på hemma hos henne och kikade in i den privata, lyxiga klädkammaren.

– Den svarta klänningen var min mammas och den håller fortfarande. Det var en helt annan kvalitet förr, konstaterar Lisa, som växte upp i ett matriarkat med två generationer, sin mamma och mormor. Modeintresset föddes tidigt.– Mormor Gerd hade fler­talet balklänningar och måttuppsydda kläder, bland annat från Franska damskrädderiet, i sin garderob som jag fick prova.plus_iconNina von Krusenstierna: “Jag vågar tro på mig själv”Läs mer

Annons

Ordning och reda

Lisa Rogalin är drottning av garderobsstruktur och älskar att rensa i andras garderober. Hon lever som hon lär. I sin egen spatiösa ”klädsalong” invid sovrummet i den rymliga Östermalmsvåningen har hon en nästintill militant struktur med strikta rader av upphängda plagg: mörka kavajer, vita skjortor och sidenblusar.

Lisa Rogalin blandar olika designmärken

En armé av svarta byxor finns där också, perfekta basplagg ingen bör vara utan, tycker Lisa. Hon är mån om att blanda olika designmärken. Precis som med inredning blir intrycket bättre med en mix från olika modehus.

Lisa Rogalin

Ordning och reda råder i den privata, lyxiga klädkammaren såväl som i våningen för övrigt. Lika stilsäkert som hon klär sig, lika modernt och snyggt har hon inrett hemmet. Eftersom inredning är ett stort intresse har Lisa nyligen lanserat personal shop­ping även för hemmet.

– Stil är ett personligt uttryck som alltid finns närvarande både i kundernas garderob och i hemmet, vi guidar dem bara till att hitta rätt, säger hon.

Foto: Cia Liljeton & Hessman

Annons