Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pia Hultgren visar upp sin garderob – spana in favoritplagget

28 jun, 2019, 10:00 
Pia Hultgren visar upp sin garderob
Svensk Dam fick en exklusiv titt hemma i SVT-profilen Pia Hultgrens villa och fick se kläder både för låg– och högtryck.
✔︎ Kjolen som är hennes bästa köp.
✔︎ Favoriten som hon bar på bröllopet.
✔︎ Plagget hon helst undviker.
Annons

Hon har koll på vädret i rutan alla dagar i veckan. Men vart blåser trendvindarna i Pia Hultgrens privata garderob?

Som meteorolog instämmer hon fullt ut i ordspråket: “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”…

I sin rymliga walk-in-closet finns plagg för alla temperaturer. Pia gillar alla väder utom när det är för varmt, speciellt inte i Sverige. Förra sommaren var ju lite väl het med skogsbränder som följd.

– Tjugofem grader är ok, men sedan får det vara bra!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Pia Hultgren

Pia gillar material av hög kvalitet. Ull, skinn och mocka, men också viskos och bomull. Hon shoppar helst utomlands eller hemma i Stockholm en vanlig tisdagsförmiddag före lön, då det är lite folk i farten.

Annons
Pia Hultgren

– Mitt bästa köp är nog en olivgrön vid kjol som slutar precis ovan knäskålen. Den är i ett tungt jersey-material och köpt i London. Även den röda ullklänningen med lång ärm och ståkrage är en favvo. Den bar jag på mitt andra bröllop som var en novemberdag 2011 ute i Sandhamn, säger Pia Hultgren och ler vid minnet.

Pia Hultgren

Det gamla sjöstället är kanske inte lika romantiskt, men håller måttet i regn och rusk och det är ett praktiskt plagg som har hängt med länge.

Annons

Pia Hultgren långseglar med sin man

– Det är perfekt när jag är ute och går långpromenader med Charlie, säger Pia och klappar den jämtländska pointern, som är tio år men pigg som en valp efter all motion med sportiga matten.

– Jag jakttränar henne och vintertid blir det mycket skidåkning. Då ”skejtar” jag bakom och Charlie drar.

Sommartid är det havet som lockar. Pia Hultgren har stor glädje av sin yrkeskunskap när hon långseglar med maken Erik Lindgren.

Pia Hultgren

– Man kan undvika, eller vara beredd på oväder, med ganska enkla medel genom att ta hem väderinformation via satellitkommunikation. De har en stor segelbåt, som ligger förtöjd i Medelhavet och det är därifrån de utgår när det vankas äventyr. Paret är just hemkomna från soliga Rio de Janeiro i Brasilien.

Annons
Pia Hultgren

– Det var jättehärligt. Vi hade en återträff där efter vår långsegling som vi gjorde för ett par år sedan med vänner i Rio i Brasilien. Då seglade vi från Medelhavet till Australien och över hela södra Stilla havet i tio månader.

Klassiskt klädd i tv

Seglarintresset har följt med sedan unga år. Som barn gick Pia Hultgren på seglarläger och jobbade sedan som seglarledare, när hon var tonåring.

Kanske var det redan då hon insåg att det mesta handlar om väderlek – allt från ekonomi till hur människor mår.

Pia Hultgren

Hon var en fena på matte i skolan och på universitetet läste hon fysikerlinjen. När alarmet ringer klockan tio i tre på morgonen behöver Pia inte tänka på vad hon ska ha på sig. På väder-redaktionen har hon ytterligare en garderob med kläder, som hon bär i rutan.

Annons

– På arbetet är jag mer klassiskt klädd. Jag uppdaterar min arbetsgarderob då och då med passande plagg.

Pia Hultgren

Pasteller går bort, förutom ljusblått som är fint. Jag kan störa mig på linne. Det blir aldrig snyggt, utan skrynklar sig och går inte att ha i tv.

Pia Hultgren

Vid sidan av tv-jobbet läser Pia just nu en kurs i energi och klimat på universitetet.

– Jag är en nyfiken typ. Man ska aldrig slå sig till ro. Det är bra att förkovra sig.

Foto: Cia Liljeton & Hessman

Annons