Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Vi avslöjar! Därifrån kommer prinsessan Sofias galaklänning

11 dec, 2018, 20:19 
Annie-Li Eriksson
Prinsessan Sofia i sitt diadem.
Vilken underbar galaklänning prinsessan Sofia valde att bära till kungens middag ikväll. Och vi vet vem som har designat den!
Annons

Prins Carl Philips maka, prinsessan Sofia, visar oss än en gång var modeskåpet ska stå! Till skillnad från gårdagens färgstarka Nobelklänning med minimalistiska inslag fick vi ikväll se henne i en puderrosa blåsa med otroligt vackra detaljer. De transparenta ärmarna, livet och den nedre delen av kjolen pryds av dekorativa blommor som är i samma färg som klänningen, vilket ger hela outfiten en romantisk look.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Sofia i nudefärgad klänning från Valerie.

Och Svensk Damtidning kan faktiskt avslöja att den vackra skapelsen kommer från den svenska designern Valerie Alfalos märke Valerie. Ett märke som även svägerskan Victoria brukar bära.

Annons

– Vi är så hedrade att prinsessan Sofia valde att bära en klänning från oss. Som alltid värnar vi om att återanvända våra specialsydda plagg och just denna klänning är från vår couture kollektion, berättar Valerie Aflalo för Svensk Damtidning.

 – Klänningen är omgjord och anpassad av vår fantastiska sömmerska för att passa prinsessan Sofia.

Inför kvällens festligheter valde Sofia att bära en något mer avslappnad frisyr som var delvis utsläppt. Tiaran känner vi igen sedan tidigare, det är hennes bröllopsdiadem som hon fått i gåva av kungaparet när hon gifte sig med prins Carl Philip. Under gårdagens Nobelbankett hade hon låtit monterat bort smaragderna och istället fäst gnistrande pärlor på tiarans toppar. Ikväll såg vi varken pärlorna eller smaragderna utan diamanter!

Sofia på kungens middag.

Förra året såg prinsessan ut såhär:

Annons
Prinsparet på kungens middag 2017.

Då anlände hon i en mintgrön dröm från designern Philosophy di Lorenzo Serafini.

Läs också:

Foto: IBL

 

 

Annons