Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

10 Nobelklänningar prinsessan Christina burit som vi aldrig glömmer!

10 dec, 2018, 11:00 
Det börjar dra ihop sig till nobelfestligheter och då vill vi ju gärna bjuda på lite extra ur kungliga garderoben. Här visar vi prinsessan Christinas nobelklänningar som hon burit genom åren.
Annons

Prinsessan Christina är den mest erfarna kungliga kvinnan under Nobelfesten. Hon har deltagit sedan unga år, och festen är en självklarhet för henne och maken Tord Magnuson. Och hennes klänningar är alltid en klass för sig. Så vackra!

Se några av prinsessan Christinas klänningar här!

Prinsessan Christina Nobel 1986

År 1968 bar hon en vacker klänning med fina pärldetaljer på axlarna. Strålande vacker! Och efter det valde hon att gnistra mer, flera gånger har vi sett henne i guld eller bronsgnister!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prinsessan christina nobel 74

Som år 1974 där hon bar denna v-ringade och läckra James Bond-klänning.

Annons
Christina nobel 90

Eller år 1997 då prinsessan Christina åter igen glänste i metallic-brons under Nobelbanketten.

Christina nobel 2017

Här ser vi att hon bär det lilla ståldiademet, som ingår i den kungliga juvelsamlingen. Ståldiademen är väldigt speciella. De har inget värde i sig, är inte juvelprydda, men de slipade ståldetaljerna skimrar otroligt vackert i elektriskt ljus. Precis som äkta diamanter! Hon bar en mörklila gnistrande aftonklänning. Året då hon bar diademet och denna lila klänning var 2017.

Annons
Prinsessan Christina i lila

Prinsessan Christina tvingades ställa in Nobelfesten 2016.

– Sjukdomen stoppar prinsessan Christina från att vara med vid årets Nobelfest, meddelade hovet via sin hemsida kungahuset.se.

Prinsessan har sedan dess genomgått cellgifts- och benmärgsbehandling och mår idag mycket bättre, berättade prinsessan Birgitta senare för Svensk Damtidning.

– Hon är tuff! sade Birgitta med beundran i rösten.

År 2015 gled prinsessan Christina in i Blå Hallen i en underbar svart klänning toppad med spännande vit spets. I det grå håret bar hon knappdiademet.

Prinsessan Christina

Nobelbanketten i Stadshuset 2014. Även då bar prinsessan Christina svart, men nu med en elegant kappa till med gulddekorationer.Hennes pärlor gnistrade i ljusskenet och skorna var en överraskning minsann.

Annons
Christina på Nobel

Året därpå bar hon samma skor. Lägg märke till den öppna tån, som hon självfallet hade svarta strumpbyxor till. Barfota kommer man inte till nobelfesten!

Stålgrått

Prinsessan Christina fick applåder för sin grå klänning draperad med glitterblus.

Prinsessan Christina i silver.

Silver för hela slanten blev det år 2013. Väskan i samma blyertsnyans glimmade i kristallljusskenet. Återigen ser vi knappdiademet på hjässan.

Annons
Prinsessan Christina på Nobelfest.

År 2012 gick prinsessan Christina nedför den berömda trappan i Blå Hallen eskorterad av

2011 prinsessan Christina på Nobel

Annons
Prinsessan Chrstina 2011 nobel

Här ser vi prinsessan Christina i blått med litteraturpristagaren Mario Vargas Llosa från Peru.

Så är det att bära en äkta Nobelklänning:

Vi testar! Så är det att bära en äkta NobelklänningBrand logo
Vi testar! Så är det att bära en äkta Nobelklänning

Läs mer:

Foto: IBL

Annons