Vi minns! Oförglömliga ögonblicken från Nobelfesten 2017

Victoria och Madeleine nobel
NU GRATIS

Nedräkningen har börjat! Nu är det bara en månad kvar till Nobelfesten 2018! Drottningen och prinsessorna har förstås redan valt vilken designer som ska få äran att skapa deras klänningar. Men medan vi väntar på att få se årets galablåsor bjuder vi på de bästa bilderna från förra årets fest.

Nu är det bara en månad kvar till årets tjusigaste fest – Nobelfesten! Vi laddar upp med de bästa bilderna från förra årets bankett. Minns ni hur Madeleine, som då väntade prinsessan Adrienne, stal showen i sin puderrosa mammaklänning? Eller hur Victorias Jennifer Blom-klänning fick alla modeskribenter att jubla? Och Sofia var inte sämre hon. När hon skred in i Konserthuset, i en klänning av Ida Lanto, smattrade fotografernas blixtrar lite extra. Förra året valde drottning Silvia en lila klänning från tyska Georg et Arend. Vilken färg tror ni att hon bär i år?

Roligast efter klänningsbonanzan är ju frisyrerna och tiarorna. Prinsessorna brukar satsa på uppsatta firsyrer men i år kanske någon chockar med ett riktigt hollywoodsvall. Vem vet! Dessutom ligger det otroligt mycket planering bakom en nobelfrisyr. De skapas nämligen för att passa den tilltänkta tiaran.

Förra året bar Silvia drottning Sofias briljantdiadem. Det vackra smycket har 528 briljanter infattade i silver och guld. Det är hela 9,3 cm högt och 28,4 brett och passar Silvias huvudform perfekt! Madeleine valde ametistdiademet, som ju har en hisnande historia. En gång prydde de kejsar Napoleons första fru Josephien. Då var detta ett halsband, men när drottning Silvia var ny på slottet tyckte hon att det var så tungt och obekvämt att bära så hon lät göra om det till diadem. Prinsessan Sofia bar sitt privata diadem, som hon fick av drottningen i bröllopsgåva. För kvällen hade man dock valt att montera det med pärlor.

Efter prisutdelningen fortsatte banketten i Blå Hallen och temat för kvällen var “arktiskt islandskap”. Ett tema som ju matchade kronprinsessans tiara och outfit. Vilken kväll det var i Blå hallen och som vi längtar till den 10 december 2018!

Se bilderna från förra årets Nobelfest:

9650773 Stockholm 2017-12-10 THE NOBEL PRIZE BANQUET 2017 The Nobel Banquet held in the Blue Hall of the Stockholm City Hall. Pictured: Richard Henderson, Laurate in Chemistry, Princess Sofia COPYRIGHT STELLA PICTURES


Läs mer: Bildextra! Prinsessornas och drottningens frisyrer på Nobelfesten

Läs mer: Vi avslöjar! Allt om drottningens och prinsessornas tiaror!

Foto: Stella Pictures