Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

23 år senare! Victoria bär Silvias Nobelklänning

10 dec, 2018, 16:54 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria nobel
Kronprinsessan Victoria värnar om miljön och återanvänder ofta plagg. Men det här är första gången vi får se henne i en av mamma Silvias Nobelklänningar!
Annons

Wow, Victoria! Kronprinsessan gjorde precis entré i Silvias gamla Nobelklänning. Klänningen är designad av Nina Ricci och drottningen bar den på Nobelfesten, år 1995. Det är en sidentaftklänning med en jättestor rosett baktill. Dessutom är den tvåfärgad med en silvrig kjol och ett rosa liv. Det var längesedan vi såg Victoria i en ärmlös klänning men med hennes röda Pär Engsheden-klänning, år 2014, och Silvias klänning har hon visat att det är ett vinnande koncept. När drottningen bar klänningen matchade hon den med en tuperad frisyr. Det avstår dock kronprinsessan som istället har håret i en tajt knut.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria på Nobel i drottning Silvias klänning
Kronprinsessan Victoria i Silvias klänning från Nina Ricci.
Drottning Silvia bar klänningen på Nobelfesten 1995
Så här såg det ur när drottningen bar klänningen på Nobelfesten 1995.
Annons
Silvias klänning och frisyr fick mycket uppmärksamhet år 1995
Silvias klänning och stora frisyr fick mycket uppmärksamhet år 1995.

Frisyren är hovfrisören Peter Hägelstams favorit. Så här har han sagt i en tidigare intervju med Svensk Damtidning:

Annons

“Denna kamning har jag gjort själv. Den är stor men vidden på klänning tillät mycket vidd i frisyren. På den tiden hade drottningen dessutom mycket längre hår. Jag har ett speciellt minne från detta år. Under Nobelbanketten klädde jag granen samtidigt som jag tittade på middagen och jag såg att det låg en röd nejlika vid varje kuvert. När jag stod längst upp i granen för att sätta upp stjärnan såg jag att drottningen tog sig i håret och då tänkte jag: “Nej nu faller frisyren sönder”. Men så var det inte. Det som hände var att hon hade tagit nejlikan och vid tallriken och satt den i sin frisyr.”

Läs mer

Foto: IBL

Annons