Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

25 000 stjälkar och 300 kg grönska - allt om de vackra Nobelblommorna!

10 dec, 2017, 14:06 
Ellen Myrgård Lindén
I år smyckas Stadshuset av vinterns färger.
Annons

Om bara några timmar, klockan 16.20, inleds årets Nobelfest med den pampiga prisutdelningen i Stockholms konserthus. Festligheterna fortsätter sedan med en bankett i Stadshuset och alla festinslag har som förstås föregåtts av ett stort planeringsarbete och starka traditioner.

För att hylla Alfred Nobel, som tillbringade sina sista år i San Remo där han dog den 10 december 1896, skickar Regione Liguria, Comune di Sanremo och Handelskammaren Riviere di Liguria varje år blommor för utsmyckningen av Konserthuset och Stadshuset. Och för 17:e året i rad är det Helén Magnusson, chefsflorist på Hässelby Blommor, som designar blomsterdekorationerna till prisutdelningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Genom blommor i vita nyanser tillsammans med kall grågrön grönska får gästerna ta del av den svenska vintern inne i Konserthuset. Cirka 300 kg grönt och 25 000 blommor fördelas på nejlikor i vita och cremefärgade nyanser, vit chrysantemum, vita orkidéer, eucalyptus, vit amaryllis, rosor, ranunkler och franska tulpaner i olika vita och cremefärgade nyanser samt olika sorters vintergröna växter.”, skriver man i pressmeddelandet.

Floristen Per Benjamin, som ansvarig för blomsterarrangemangen i Stadshuset, har valt nejlika som huvudblomma till Bankettens utsmyckningar. I år har man använt sig av cirka 25 000 stjälkar, blommor och grönt, för att smycka stadshuset.

Foto: IBL

Annons