Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Alexander Letics hemliga liv utomlands – efter okända familjetragedin

Alexander Letics hemliga liv utomlands – efter okända familjetragedin

Alexander Letic har på kort tid seglat upp som en av SVT:s största stjärnor.

Vi testar! Så är det att bära en äkta Nobelklänning
1:54

Efter reklamen: Vi testar! Så är det att bära en äkta Nobelklänning

(1:54)

Slå på ljud

På bara några få år har Alexander Letic, 28, gått från P3-praktikant till programledare för Morgonstudion – och endast några veckor hade gått på nya jobbet innan han kastades in i hetluften.

När Ryssland invaderade Ukraina påbörjades ett intensivt och tufft nyhetsarbete. För den unge SVT-profilen blev det skarpt nyhetsläge direkt, samtidigt som kriget påminde honom om hans egen familjehistoria.

– Min pappa flydde från Balkan under Bosnienkriget, och min syster lämnades kvar i Bosnien när pappa flydde, och har vuxit upp under aktivt krig. Jag märker av det väldigt mycket – att händelseutvecklingen i Ukraina river upp sår i min familj, har han sagt till Expressen.

Alexander Letic

Alexander Letic har gjort stor succé i Morgonstudion i SVT.

Janne Danielsson JAD

Hemliga livet utomlands med kärleken Björn

Alexander Letic beskrivs som en av SVT:s senaste stjärnskott. Han flyttade till Stockholm när han var 20 år gammal och bor idag tillsammans med pojkvännen Björn i en lägenhet i Stockholm. Nyligen köpte de även en lägenhet i Malaga ihop.

– Jag och Björn hade pratat om det länge, och insåg att det kanske är dags nu. Det här med att man inte ska skjuta upp hela livet har blivit väldigt tydligt under pandemin. Det är ju inte gratis, men om man har möjlighet att leva lite på vägen och inte behöva vänta på att man går i pension, så är det väl värt det.

SVT-programledaren är uppvuxen i en kristen miljö, med en väldigt troende och religiös familj. Han lämnade kyrkan som väldigt ung, i samband med att han kom ut som gay.

– Jag kom ut för vänner när jag var 12 år och var helt öppen med det när jag var 14-15 år. Det var skitläskigt att komma ut, men nödvändigt för att kunna fortsätta leva ett liv. För mig var det avgörande, har han sagt till Aftonbladet.

Alexander Letic och pojkvännen Björn

Alexander Letic och pojkvännen Björn.

Karin Törnblom/TT

JUST NU: Victoria är sjuk – stor oro inför Nobel: ”Tar en dag i taget”

Alexander Letic leder Nobelsändningarna i SVT

Nu har Alexander Letic landat ett nytt toppjobb. Tillsammans med Pernilla Månsson Colt kommer han att vara programledare för Nobelsändningarna i SVT och följa en tillställning som ligger honom varmt om hjärtat.

– Jag tycker ju det är hemskt roligt med kläder – så för mig har alltid fokuset legat på alla aftonklänningar. Att få se vad Kronprinsessan Victoria bär och tidigare var ju även en person som Sara Danius någon man såg extra mycket fram emot att se. Nu blir det intressant att se vilka som sticker ut, säger han till QX.

Pernilla Månsson Colt

Pernilla Månsson Colt programleder Nobelsändningarna i SVT tillsammans med Alexander Letic.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT