Alla hyllar prinsessan Madeleines nobelklänning

Vem bar vackraste galablåsa på Nobelbanketten? Svenska Damtidnings modeexpert Lotta Wretman håller med de kungliga reportrarna, Madeleine var balens drottning!

 

Alla hyllarprinsessan Madeleine! Hennes galaklänning från Lars Wallin fick all världens hovreportrar att gå i taket.

– Hon var bedårande vacker! Klänningen var modern, unik, kvinnlig, fantastiska material och säkert ännu tjusigare i verkligheten. Dessutom är det ju kul med någon som sticker ut och vågar nytt, DET om något är väl mode! Konstaterar Lotta Wretman, Svensk Damtidnings modebloggare som bevakade nobelbanketten.

– Hon var söt och elegant på samma gång, hennes klänning var detaljrik och ovanlig, säger Svensk Damtidnings hovreporter Jenny Alexandersson.

Prinsessan Madeleine – ett sött hopkok!

Prinsessan Madeleine

Även i våra grannländer fick yngsta prinsessans look mycket beröm.

– Jag tycker att prinsessan Madeleine var kvällens vinnare i sin kaffelatte-färgad kjol med liten romantisk bolero i gammalrosa – och skinande diamanter i öronen och sin flotta frisyr, konstaterar Norges ledande hovreporter Kjell Arne Totland.

Camilla Thulin ger Madeleine tre plus i Aftonbladet och kallar klänningen ”Ett sött hopkok”.

Victoria vann omröstningen

Men i Svensk Damtidnings omröstning om vem som bar den vackraste galablåsan av drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine vann kronprinssesan!

 

Av Jenny Alexandersson
Foto: Charles Hammarsten