Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt om Victorias och Silvias Nobelfrisyrer 2019

10 dec, 2019, 20:28 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
allt om nobelfrisyrerna 2019
De ska passa både klänning och tiara – och hålla hela kvällen! I en exklusiv intervju berättar Peter Hägelstam, från Björn Axén, om arbetet bakom prinsessornas Nobelfrisyrer.
Annons
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"Brand logo
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"

Nobelveteranerna från Björn Axén ligger bakom drottningens och kronprinsessans Nobelfrisyrer. Hovfrisören Peter Hägelstam har, som vanligt, skapat Silvias magnifika håruppsättning medan stylisten Peter Andersson ligger bakom Victorias fantastiska frisyr. Sofia har däremot fått håret stylat av kompisen och kändisfrisören Marre Hitti medan Madeleines Nobel-frisör ännu är okänd.

Att skapa en Nobelfrisyr som är vacker och håller upp det kungliga garnityret är inte helt enkelt. Dessutom är det viktigt att håret inte tar fokus från själva klänningen. Svensk Damtidning har pratat med Peter Hägelstam, från Björn Axén, som berättar mer om arbetet bakom 2019 års kungliga frisyrer.

drottning silvias nobelfrisyr 2019
Drottning Silvias Nobelfrisyr är skapad av hovfrisören Peter Hägelstam, från Björn Axén.

Drottning Silvias frisyr

– Till och börja med måste jag säga att det var ett otroligt vackert och bra val av klänning. Klänningen sätter alltid tonen för hur frisyren ska utformas. Det är också viktigt att Drottning Sofias stela briljantkam ramas in på ett fint sätt. Jag brukar säga att när jag har gjort ett bra jobb så syns inte håret – utan det förenas med hela skapelsen. Mitt hår ska stå till förfogande för de smycken som ska bäras. Om håret sticker ut skäl det uppmärksamhet från drottningen. Och det är drottningen som är mitt fokus, säger Peter Hägelstam.

Annons
kronprinsessan victoria nobelfrisyr 2019
Kronprinsessan Victorias Nobelfrisyr är skapad av Peter Andersson.

Kronprinsessan Victorias frisyr

– Det var ett spännande val av klänning. Jag blev väldigt förvånande med det var inte mindre glädjande. Kronprinsessan bär stråldiademet. Frisyren är stilren med en snygg knut i nacken. Hårets grafiska linje är väl förenad med klänningen. Det är innovativt och spännande, säger Peter Hägelstam.

prinsessan madeleine nobelfrisyr 2019
Prinsessan Madeleine valde en hög knut till 2019 års Nobelfest.

Prinsessan Madeleines Nobelfrisyr

Skaparen bakom prinsessan Madeleines vackra Nobelfrisyr har inte trätt fram än men han eller hon lovordas av Peter Hägelstam.

– Ett mästerverk! Frisyren sitter som gjuten. SÅ vacker!

prinsessan sofias nobelfrisyr 2019
Prinsessan Sofias Nobelfrisyr har vännen Marre Hitti skapat.

Prinsessan Sofias Nobelfrisyr

Sofia har i dag varit hos vännen och kändisfrisören Marre Hitti för att få sin Nobel-uppsättning. Den vackra sminkningen ligger Lucia Fylking, från Björn Axén, bakom.

– Prinsessan Sofia och jag pratade ihop oss innan. Den skulle passa både klänningen och frisyren. Vi har jobbat som ett team, säger Lucia Fylking.

Foto: TT

Annons