Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna talar sitt tydliga språk - nu kommer sanningen om Silvia och Victoria fram

09 dec, 2023, 15:00 

Den färgstarka modestilen som förenar kronprinsessan Victoria och drottning Silvia!

Annons

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria har alltid varit tydliga med att de är sanna modedrottningar. Det spelar ingen roll om det är fina galaklänningar eller vardagliga arbetsutstyrslar – mor och dotter ser alltid till att skänka lite extra strålglans och höja glamourfaktorn.

Silvias mest vågade Nobelklänningar – se bilderna!Brand logo
Silvias mest vågade Nobelklänningar – se bilderna!

De är heller inte blyga för att sticka ut, använda sig av kreationer i mer färgstarka nyanser och blända loss i chockrosa, grönaste grönt eller den frukta tonen apelsinorange.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia i en härligt rosa kreation under Nobelfesten 2003.

När designern och artisten Christer Lindarw fick i uppdrag att skapa två klänningar till Victoria bestämde han sig för ett mer färgstarkt alternativ. Det resulterade i en korallfärgad wow-klänning.

Victorias stil

Christer Lindarw säger till Damernas värld att det var en vild chansning. När han tog fram tyget hade han inte stämt av med Victoria och han var lite orolig att hon inte skulle gilla den färgsprakande tygexplosionen.

– När jag såg den där färgen som var så skarp och häftig så tänkte jag bara att nu köper jag det här tyget på vinst och förlust, om inte kronprinsessan vill ha det så kan jag göra scenkläder av det. Men hon tyckte det var häftigt. Den stora gardeniablomman på axeln kändes trendig, och blev pricken över i, säger han.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria vet verkligen hur man tar för sig i det kungliga rampljuset. Här dyker hon upp i en korallfärgad klänning, skapad av designern Christer Lindarw.

”Precis som sin mamma”

Christer Lindarw har ett öga för mode, vilket han delar med både Victoria och Silvia. Därför kan han också se att de är två kungligheter som har den ovanliga förmånen att kunna bära mer färgstarka kreationer.

– Hon klär verkligen i starka färger, precis som sin mamma. Både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har så mycket karaktär och kan verkligen bära upp det färgstarka, som vissa människor skulle försvinna i.

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.

Foto: TT

Annons