Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildspel! Prinsessornas frisyrer tar veckor att planera

09 dec, 2009, 10:05 
Agneta Nisbeth
Annons
nobelfrisyrer[1]

Snart är det dags igen! Torsdagen den 10 december frasar drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine ut på Nobelscenen. En gala som kräver planering! Bara make up och håruppsättningar tar timmar att fixa …

Nobelfrisyren är kronan på verket och kräver veckor av planering – och ett minutiöst frisörarbete på själva Nobeldagen.
Silvias nobeluppsättning tar cirka två timmar att utföra och konstnären bakom mästerverket heter Peter Hägelstam och är hovfrisör. Det är alltid han som friserar drottningen, medan hans kompanjon Johan Hellström gör prinsessornas uppsättningar.

– Jag tänker naturligtvis på helheten, på vilken klänning som ska bäras till, på linjer, urringning och smycken. Men också på att man ska kunna röra sig, har Peter berättat.

Annons

Dessutom måste ju frisyren också vara bildmässig – och göra sig bra i TV!

Hur årets kungliga frisyrer kommer att se ut är hemligt in i det sista. Men ett är säkert: vi talar om perfektion, och om hår som skön konst. Chinjonger, torsader, flätor, valkar, svinryggar och tunga (men stadigt förankrade!) briljantdiadem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och tills vi vet hur årets frisyrer ser ut så njuter vi av

drottning Silvias och prinsessornas Nobelfrisyrer tidigare år!

[smooth=id: 171; width:430; height:550; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Helena Wiklund

Foto: Charles Hammarsten

nobel
Annons