Camilla Thulin om Victorias Nobelklänning: “Vågat!”

Camilla Thulin om Victorias Nobelklänning:
Kungliga favoritdesignern Camilla Thulin hyllar kronprinsessan Victorias val av Nobelklänning som mamma Silva en gång burit.
Annons

Kronprinsessan Victoria överraskade många när hon skred in i Konserthuset iförd i en av drottning Silvias gamla Nobelklänningar. Till skillnad från sin mamma som visade upp blåsan 1995, valde Victoria att inte bära något maffigt halsband till. Istället lät hon prinsessan Sibyllas diadem göra showen. Håret var uppdelat i mittbena och uppsatt i en elegant knut.

Annons

Silvia och Victoria i Nina Ricci.

– Det var ett otroligt fint val av kronprinsessan att bära drottningens Nina Ricci-klänning från 1995. Den här typen av spektakulära klänningar med gradängfärgade helsiden tafter och stora handgjorda organzablommor görs knappt längre. Prisbilden är astronomisk, därför är det så fantastiskt att få se dessa konsthantverk igen, live! Kul att hon vågade använda den, säger modedesignern Camilla Thulin.

Camilla Thulin.

Annons

Även drottningen var tjusig och får en tumme upp av Camilla. Silvia strålade i en smaragdgrön klänning från ateljé Georg et Arend från München. I håret såg vi drottning Sofias diadem –  samma diadem som hon bar till Nobelklänningen från Nina Ricci.

– Mycket smakfull! Otroligt välanpassad och inte så glittrig. Klänningen består av helsidentaft fodrad med organza och ett liv bestående av gipyrspets och krysterade avslut på ringning, ärm och liv.

Drottning Silvia i grön klänning på Nobel.

Prinsessan Sofia, som själv varit med och designat sin klänning tillsammans med Zetterberg Couture, blev också en succé.

– Härlig färg, roligt att den är julröd.

Prinsessan Sofia i röd klänning under Nobel

Annons

Men den klänning som Camilla hyllar mest är Sara Danius omtalade blåsa från Pär Engsheden. Många tv-tittar chockades av färgvalet och flera undrade om man verkligen får bära en sådan outfit under Nobel. Men enligt Camilla var klädvalet utmärkt.

– Jag älskar Sara Danius underbara, galna och härliga klänning i helsiden taft. En Watteau och Balenciaga kombo i shoking pink à la Schiaparelli. Ett nytt kapitel i den före detta ständiga sekreterarens Nobelliv!

Sara Danius häftiga Nobelklänning.

Läs mer:

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Camilla Thulin om Victorias Nobelklänning: “Vågat!””

  1. Daga skriver: 11 december, 2018

    Camilla Thulin är i en klass för sig. Högrest och stilig en dam ut i fingerspetsarna ser jag henne ute med hundarna på Söder i Stockholm, då jag besöker min dotter som jag förstått bor i kvarteren intill.Hon klär sig efter ålder och figur,samt har skinn på näsan och står för sin hatt.Mvh Daga (som vänder kappan lite mer efter vinden för till -lags’ets skull)


  2. josefin skriver: 11 december, 2018

    Heja Sara Danius!!


  3. Lena skriver: 11 december, 2018

    Igår var det toppkvalitet – Victorias klänning som är min absoluta favorit av de klänningar drottningen har burit, Sara Danius uppenbarelse och förstås fru Thulin som experttyckare! Jag njöt verkligen!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar