Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Camilla Thulin om Victorias Nobelklänning: "Vågat!"

11 dec, 2018, 08:00 
Annie-Li Eriksson
Kungliga favoritdesignern Camilla Thulin hyllar kronprinsessan Victorias val av Nobelklänning som mamma Silva en gång burit.
Annons

Kronprinsessan Victoria överraskade många när hon skred in i Konserthuset iförd i en av drottning Silvias gamla Nobelklänningar. Till skillnad från sin mamma som visade upp blåsan 1995, valde Victoria att inte bära något maffigt halsband till. Istället lät hon prinsessan Sibyllas diadem göra showen. Håret var uppdelat i mittbena och uppsatt i en elegant knut.

Silvia och Victoria i Nina Ricci.

– Det var ett otroligt fint val av kronprinsessan att bära drottningens Nina Ricci-klänning från 1995. Den här typen av spektakulära klänningar med gradängfärgade helsiden tafter och stora handgjorda organzablommor görs knappt längre. Prisbilden är astronomisk, därför är det så fantastiskt att få se dessa konsthantverk igen, live! Kul att hon vågade använda den, säger modedesignern Camilla Thulin.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Camilla Thulin.

Även drottningen var tjusig och får en tumme upp av Camilla. Silvia strålade i en smaragdgrön klänning från ateljé Georg et Arend från München. I håret såg vi drottning Sofias diadem –  samma diadem som hon bar till Nobelklänningen från Nina Ricci.

– Mycket smakfull! Otroligt välanpassad och inte så glittrig. Klänningen består av helsidentaft fodrad med organza och ett liv bestående av gipyrspets och krysterade avslut på ringning, ärm och liv.

Annons
Drottning Silvia i grön klänning på Nobel.

Prinsessan Sofia, som själv varit med och designat sin klänning tillsammans med Zetterberg Couture, blev också en succé.

– Härlig färg, roligt att den är julröd.

Prinsessan Sofia i röd klänning under Nobel

Men den klänning som Camilla hyllar mest är Sara Danius omtalade blåsa från Pär Engsheden. Många tv-tittar chockades av färgvalet och flera undrade om man verkligen får bära en sådan outfit under Nobel. Men enligt Camilla var klädvalet utmärkt.

Annons

– Jag älskar Sara Danius underbara, galna och härliga klänning i helsiden taft. En Watteau och Balenciaga kombo i shoking pink à la Schiaparelli. Ett nytt kapitel i den före detta ständiga sekreterarens Nobelliv!

Sara Danius häftiga Nobelklänning.

Läs mer:

Foto: TT

Annons