Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dagen efter - vad händer med Nobelblommorna?

11 dec, 2015, 11:34 
AvJohanna Lejon
Annons

I går arrangerade 29 florister över 13 000 blomsterstjälkar under ledning av Per Benjamin. Dekorationerna var inspirerade av de runda Nobelmedaljerna med dess komplexa färger i skimrande guld. Gästerna njöt av dofter från nejlikor i hela sju olika färger! Men vad händer med blommorna efter den storstilade festen? Vi har frågat Gunnar Kaj, som tidigare varit ansvarig för blomstren på Nobel.

– Några följer kanske med nån servitris hem. Men de flesta blommor är så trötta, genuint färdiga efter festen, de har ju levt så länge på resande fot, packats in och ut ur containrar, räknats, hanterats, satts på plats och varit i Stadshuset i tre dagar med avslutning i den här varma festkvällen – så jag brukar säga att de bara vill dö. De har gjort rätt för sig, helt enkelt!

Så, nu vet vi det!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se blomsterprakten på Nobel i bildspelet nedan.

Foto: IBL.

Annons