Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför känner du igen Ebba Buschs Nobelklänning – kvällens stora snackis

10 dec, 2022, 17:39 
Ellen Myrgård Lindén
Ebba Busch bär en klänning av Camilla Thulin på Nobelfesten 2022

Hemligheten bakom Ebba Buschs Nobelklänning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Designern Camilla Thulin, 61, och hennes team har skapat flera av årets vackra Nobelklänningar. Den som har fått mest uppmärksamhet, hittills, är förstås en aprikosfärgad Nobel-dröm som ingen mindre än kronprinsessan Victoria bär ikväll. Men det är flera exklusiva tyger som kommer från Camillas ateljé. En tvådelad kreation, i svart och vitt, som energi- och näringsminister Ebba Busch bär till exempel. Och det finns en alldeles särskild historia bakom plaggen – som du kanske till och med känner igen?

– Vi gjorde Ebba Buschs Nobelklänning år 2019. Då var det ett korsettliv, i draperad taft, och en stor kjol i taft. Kjolen är inspirerad av Christian Dior år 1947.

Ebba Busch i en Nobelklänning, designad av Camilla Thulin.

Ebba blev så fäst vid kjolen och överdelen att hon bestämde sig för att samarbete med Camilla Thulin igen och kreationen vi ser ikväll är alltså ett återbruk, som ateljé Thulin nu har låtit sy om.

Annons

– Vi tänkte "Kan vi göra något med kreationen från 2019?"och så blev det den här: med ett benvitt, grovt, spetsliv, v-ringad och med långärm som sträcker sig ut på handen. Blusen är sedan fäst på ett korsettliv under, som man stoppar in i kjolen. Och så ett svart draperat sammetsbälte som man knyter i en taftrosett där bak.

Camilla Thulin har skapat Ebba Buschs klänning.

Till det bär ministern stora barockörhängen. Camilla berättar vidare att det var ett stort nöje att få klä Ebba.

– Hon är otroligt rolig och snygg. Det var väldigt roligt att klä henne, säger hon.

Foto: TT

Annons