Därför missade Christina kungens Nobelmiddag 2019

prinsessan christina missade kungens nobelmiddag 2019

En kunglig Nobel-kväll med extra allt. Men kungens middag för pristagarna blev inte fullt så glammig som den hade kunnat bli. Prinsessan Christina dök nämligen inte upp på slottet.
Prinsessan Christina i Göran Alfredsson.

Så här såg prinsessan Christina ut på 2018 års Nobelfest.

kungafamiljen kungens middag nobel 2019

Så här såg prinsessan Christina ut på 2018 års Nobelfest.

Kungens middag för Nobelpristagarna blev en enda stor glamourfest i Karl XI:s galleri. 121 personer var på plats för att hylla vetenskapen och kungafamiljen välkomnade alla i sina vackra galakläder. Det var dock en i familjen som lyste med sin frånvaro. Kungens syster, prinsessan Christina, dök inte upp på slottet.

Christina saknades under kungens Nobelmiddag 2019

För flera veckor sedan berättade hovet att Christina hade tackat nej till Nobelfesten. Men däremot var det många som hade hoppats på att få se “Titti” på Kungliga slottet. Men icke. Prinsessan hade andra åtaganden och uteblev alltså från samtliga Nobelfestligheter. Och trots att Nobelfesten 2019, var full av glittrande tiaror och exklusiva klänningar, blev den inte fullt så glammig som den hade kunnat bli.

– Prinsessan Christina och Tord Magnuson får egna inbjudningar, varje år. Och det här året har de beslutat sig för att inte gå, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning vid ett tidigare tillfälle.

Foto: TT