Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

De får de prestigefyllda platserna bredvid kungafamiljen...

10 dec, 2010, 10:31 
Agneta Nisbeth
Annons

I kväll går festernas fest, Nobel, av stapeln.

Men redan nu vet vi en hel del om årets middag – bordsplaceringen till exempel.

De mest åtråvärda platserna?

De bredvid kungen såklart!

Om bara några timmar är det dags! I Stockholms stadshus jobbar man för fullt för att få allt färdigt inför kvällen middag. 46 kockar arbetar med maten, en läcker meny som är hemlig in i det sista.

– Det blir en spännande smakupplevelse, säger Patrik Högberg som ansvarar för den stora middagen i Blå Hallen.

Vad som serveras avslöjas först då gästerna satt sig till bords. Och på tal om bords… Hur är de 1 338 vip-gästerna egentligen placerade? Vi vet. Platserna kring kungafamiljen är speciella, dessa är de mest prestigefyllda placeringarna. I år sitter doktor Irina Grigorieva, maka till fysikpristagaren Andre Geim, till höger om kung Carl XVI Gustaf, detta betyder att det är hon som är hans officiella bordsdam. På kungens vänstra sida sitter Gunilla Storch som är gift med Nobelstiftelsens ordförande Marcus Storch. Denne Marcus har i sin tur drottning Silvia som bordsdam. Till höger om drottningen sitter Konstantin Novoselov, som delar fysikpriset med Andre Geim.

När det gäller Victoria och Daniel så får de dela på paret Negishi. Vid kronprinsessans sida sitter kemipristagaren Ei-ichi Negishi och bredvid Daniel är hans maka Sumire Negishi placerad. På prins Daniels vänstra sida sitter dock en svenska, talman Per Westerbergs hustru Ylwa.

– Daniel verkar vara en glad och pratsam person, jag är övertygad om att vi kommer få ett bra samtal, säger hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten, IBL

Ylwa och Per Westerberg.

Läs även:


Annons