Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silva påhoppad mitt under Nobelfesten: "Du ser ut som en..."

11 dec, 2023, 11:00 
Drottning Silvia
Drottning Silvia fick utstå ett riktigt elakt glåpord under Nobelfesten!
Annons

Man får säga att drottning Silvia börjar bli en veteran när det gäller Nobelfesten. Hon har gått på den sedan 1976 – och skänkt en elegans och värdighet till tillställningen som få kan matcha.

Den här årgången bar Silvia en bekant klänning. Den rosa kreationen, som är designad av tyska duon George et Arend, kunde vi skymta redan i fjol, när Silvia bar den på en fest som högtidlighöll att danska drottning Margrethe suttit på tronen i 50 år. Klänningen gick i syrénlila och verkade vara sydd i sidenduchesse.

Det bar gästerna på Nobel 2023!Brand logo
Det bar gästerna på Nobel 2023!

Drottning Silvia påhoppad under Nobelfesten

Det här är inte det enda plagget från München-baserade George et Arend som vi hittar i Silvias garderob. Duon är något av en favorit hos drottningen, som burit flera plagg från deras kollektioner genom åren.

Annons

Men Silvias Nobelklänning föll inte alla i smaken. Medan festen pågick kom Nyheter24:s modeexpert Quetzala Mikko Blanco med ett synnerligen hårt omdöme om 79-åringens dress för kvällen.

Drottning Silvia
Lyssna inte på kritiken, Silvia, vi tycker att du är jättevacker!

Det är ord som gränsar till ett påhopp.

"Drottning Silvia måste ju ha tillgång till världens vackraste klänningar. Varför väljer hon en klänning som får henne att se så washed out? Färgen var verkligen inte rolig. Tänk att ett solkigt Greta gris-gosedjur har tvättats för hårt och sedan torktumlats av misstag så är den här färgen resultatet. Sövande tråkigt", skriver Quetzala.

Annons

Drottning Silvia fick höra att hon såg ut som en gris

Drottning Silvia satt och avnjöt Nobelsupén bredvid Vidar Helgesen, verkställande direktör för Nobelstiftelsen, ovetande om att Quetzala tagit heder och ära av henne. Det kan inte vara kul att få höra att man ser ut som en gris!

Drottning Silvia
Silvia bar George et Arend på ett länsbesök 2017.

Vi får hoppas att detta inte avskräcker Silvia från att fortsätta bära George et Arend. Bakom namnet hittar vi ett tvillingpar, Arend och Georg Zizelmann.

"Medan Arend sköter det kreativa ansvaret och ger personlig rådgivning för kvinnliga kunder från hela världen, så arbetar George i bakgrunden som strateg, planerare och bollplank", kan man läsa på Georg et Arends sajt.

Annons