Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Ebba Busch lämnad ensam! Pappret till exet Niklas påverkar Nobelkvällen

Ebba Busch lämnad ensam! Pappret till exet Niklas påverkar Nobelkvällen

Ebba Busch har genomgått en stor livsförändring.

Efter reklamen: Här är partiledarnas partners!

Slå på ljud

Det var i december 2019 som KD-ledaren Ebba Busch, 35, meddelade att hon och dåvarande maken Niklas Thor, 36, bestämt sig för att skilja sig, efter 6 år som gifta.

"Idag har vi något tråkigt att meddela. Det är nämligen så att vi i dagarna har ansökt om skilsmässa. Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten. Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn", skrev Ebba och Niklas i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Men bara fem dagar senare gick de på Nobelfesten tillsammans i matchande outfits – vilket chockade många!

De var ju nämligen fortfarande gifta på pappret, och uppenbarligen fortfarande goda vänner.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) och Niklas Busch Thor anländer till Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm 2019

Ebba Busch och Niklas Thor gjorde sällskap till Nobelfesten 2019, trots att de skickat in en skilsmässoansökan fem dagar tidigare.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ebba Busch anlände ensam till Nobelfesten – i en magisk kreation

Men i år anlände KD-ledaren, som nu även är statsministerns ställföreträdare samt energi- och näringsminister, till Nobelfesten på egen hand.

Nu, två år efter att Ebba och Niklas skickade in skilsmässopapperna, har väntetiden gått ut och skilsmässan gått igenom.

Men Ebba var på strålande humör och strålade i en tvådelad klänning skapad av stjärndesignern Camilla Thulin.

Foto: Pontus Lundahl/TT

"I tider av krig och mörker i vår omvärld, är vetenskap och utveckling viktigare än någonsin. Jag ser fram emot att träffa årets pristagare under kvällens Nobellblankett i Stadshuset och vara med och hylla deras forskning och bedrifter", skrev ministern på Instagram innan kvällens festligheter drog igång.

"Extra roligt är det att en svensk tilldelas Nobelpriset i medicin 2022. Genom genetikern och forskaren Svante Pääbo vet vi idag bättre vad som gör oss människor unika. Han har utvecklat en metod för att analysera uråldrigt DNA och kartlagt neandertalarnas arvsmassa."