Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch lämnad ensam! Pappret till exet Niklas påverkar Nobelkvällen

10 dec, 2022, 21:16 

Ebba Busch har genomgått en stor livsförändring.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Det var i december 2019 som KD-ledaren Ebba Busch, 35, meddelade att hon och dåvarande maken Niklas Thor, 36, bestämt sig för att skilja sig, efter 6 år som gifta.

"Idag har vi något tråkigt att meddela. Det är nämligen så att vi i dagarna har ansökt om skilsmässa. Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten. Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn", skrev Ebba och Niklas i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Annons

Men bara fem dagar senare gick de på Nobelfesten tillsammans i matchande outfits – vilket chockade många!

De var ju nämligen fortfarande gifta på pappret, och uppenbarligen fortfarande goda vänner.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) och Niklas Busch Thor anländer till Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm 2019
Ebba Busch och Niklas Thor gjorde sällskap till Nobelfesten 2019, trots att de skickat in en skilsmässoansökan fem dagar tidigare.

Ebba Busch anlände ensam till Nobelfesten – i en magisk kreation

Men i år anlände KD-ledaren, som nu även är statsministerns ställföreträdare samt energi- och näringsminister, till Nobelfesten på egen hand.

Annons

Nu, två år efter att Ebba och Niklas skickade in skilsmässopapperna, har väntetiden gått ut och skilsmässan gått igenom.

Men Ebba var på strålande humör och strålade i en tvådelad klänning skapad av stjärndesignern Camilla Thulin.

"I tider av krig och mörker i vår omvärld, är vetenskap och utveckling viktigare än någonsin. Jag ser fram emot att träffa årets pristagare under kvällens Nobellblankett i Stadshuset och vara med och hylla deras forskning och bedrifter", skrev ministern på Instagram innan kvällens festligheter drog igång.

Annons

"Extra roligt är det att en svensk tilldelas Nobelpriset i medicin 2022. Genom genetikern och forskaren Svante Pääbo vet vi idag bättre vad som gör oss människor unika. Han har utvecklat en metod för att analysera uråldrigt DNA och kartlagt neandertalarnas arvsmassa."

Annons