Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elaka ryktet spreds under Nobel – uppgifterna som skakar Victoria krets

12 dec, 2022, 10:30 
Ibraheem Alsalman

Nobels efterfest är väldigt exklusivt, något som väckte reaktioner under lördagens bravader.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tvBrand logo
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

Nobel är över för den här gångne och man kan lugnt konstatera att det har varit en succéartad helg!

Lördagens jättefest där vetenskap och forskning hyllades och sedan söndagens kungamiddag på slottet. Ja, det har helt enkelt varit full fart på de inbjudna gästerna tillsammans med vår kungafamilj med kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och drottning Silvia i spetsen.

De flesta vet att det är på efterfesten det händer. Men samtidigt är det väldigt svårt att komma in.

Expressen har under helgen rapporterat hur flera försökt komma in på efterfesten - men utan lycka. En person som vill vara anonym berättar att hon har varit på 17 nobelfester, men inte fått komma in på efterfesten en enda gång.

"Att hon tillhör mellanskiktet, tillräckligt viktig för att få gå på banketten men inte vip nog att få hänga med till Handels, där 200 pigga studenter och öppna barer ser till att stämningen är hög in på småtimmarna. Min bordsherre är bjuden varje år, men spelar ner den exklusiva festen dit inga journalister är välkomna. Ändå går han dit. Det här till", skriver tidningen.

Annons

Elaka ryktet spreds under Nobel – uppgifterna som skakar Victoria krets

Samtidigt är det vanligt att det uppstår situationer - speciellt på toaletten. Och en hel del är klagomål - på festen.

"På damtoan hör jag två societetsdamer viska ogillande om att det är tråkigt att så många människor som brukar gå på Nobel tvingats avstå festernas fest till förmån för alla dessa pristagare och deras familjer. De bär diamanter stora som vaktelägg, och har handväskor dyrare än min bil hängande över armen. Besvikelsen över ett tillfälle att nätverka med de riktigt viktiga verkar stor".

Ja, vissa kan känna en besvikelse över vad många andra tycker är en liten grej, men det måste man också kunna acceptera.

Nobelhelgen är över för den här gången och det får man säga att man har levererat ordentligt. Det ska bli spännande att se vad 2023 har att erbjuda.

Annons