Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förbjudna beteendet på Nobelfesten – bröts flera gånger

11 dec, 2023, 07:00 

Här gör gästerna det förbjudna – mitt under Nobelfesten!

Annons

Nobelbanketten bjuder inte bara på vackra kungligheter och gäster. Miljön är sagolik, menyn en trendig matresa bestående av både en fantastiskt förrätt, varmrätt och efterrätt.

Se Nobelpristagarens miss – dissen mot prinsessan ChristinaBrand logo
Se Nobelpristagarens miss – dissen mot prinsessan Christina

För många är det en ynnest att få vara en del av festligheterna på plats, en unik upplevelse som man inte kommer uppleva någon mer gång i livet och då vill man så klart se till att skapa minnen för livet.

Men att dokumentera från Nobelbanketten i form av bilder är inte helt enkelt. Gästerna har nämligen uppmanats att inte fram sina mobiler eller kameror för att knäppa några kort.

Annons

Regelbrottet på Nobel förra året

Så vad gör man då? Jo, man går emot reglerna och bestämmer sig helt enkelt för att bryta mot uppmaningen. Detta vittnade Expressens Nobelreporter Anna Gullberg om förra året.

”Det är en härlig kväll och alla vill prata med Pääbo och ta selfies med de mobiltelefoner som vi instruerats upprepade gånger om att låta bli att röra. Som om någon i sitt rätta sinne skulle kunna avstå det?”, skrev hon och fortsatte:

”Det här är en kväll som alla vill minnas. Förrätten hinner knappt komma in så smyger professorer från hela världen upp sina telefoner och dokumenterar sin middag för Instagram och evigheten”.

Bryter mot förbudet

Även i år visade det sig att några av gästerna hade svårt att slita sig från sina telefoner. I SVT:s sändning kunde man bland andra se Jacob Wallenbergs fru Annika Levin ta fram telefonen och visa något för sin bordsgranne.

Annika Levin
Annika Levin fiskar upp sin mobil för att visa sin bordsgranne något spännande.

Hon var så klart långt ifrån ensam om att ta fram mobilen och trots att man uppmanar gästerna att låta den vila i väskan eller fickan, så verkar de inte vara superstränga med reglerna.

Annons

Det är ju trots allt en dag som man vill dokumentera. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar var några som sågs ta en bild ihop.

Magdalena Andersson och Nooshi Dadgostar
Magdalena Andersson och Nooshi Dadgostar tar en selfie på Nobelprisutdelningen 2023.
Magdalena Andersson och Nooshi Dadgostar
Och här har vi resultatet på Magdalena Anderssons och Nooshi Dadgostars selfie!
Annons

Foto: TT/Instagram/SVT

Annons