Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilden på Sofia från kungens Nobelmiddag 2019

11 dec, 2019, 19:49 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan sofia kungens nobelmiddag 2019
Kungen tar emot Nobelpristagarna på slottet. Ikväll fortsätter festligheterna och prinsessan Sofia har precis gjort entré i en helt fantastisk klänning!
Annons
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019Brand logo
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019

Vackra Sofia! Prinsessan gör entré vid maken Carl Philips sida under kungens Nobelmiddag. Se första bilderna på hennes klänning!

Det är är prinsessan Sofias sjätte Nobelfest. Hon börjar bli varm i galakläderna och vet precis hur man konverserar med världsledande forskare och mäktiga politiker. I dag äger festligheterna rum på Sofias “hemmaplan” – kungliga slottet. Hon, Victoria och Madeleine har förmodligen fått sina Nobeluppsättningen fixade i ett av slottets alla rum och kanske är det även där hon har haft sina klädprovningar.

Första bilden på Sofias klänning under kungens Nobelmiddag

På Nobelbanketten i Blå hallen bar Sofia en turkos klänning från svenska Emelie Janrell och på huvudet glittrade den privata tiaran, som var en present från kungaparet. I dag bjuder hon dock på en helt annan look. Prinsessan Sofia har haft många olika Nobelklänningar de senaste åren och hon har både burit svensk design och internationell lyx.

Annons

Kvällens klänning är en underbar skapelse, som är högg i halsen och med fastsydda blommor. I håret bär hon, återigen, sitt privata diadem, som hon fick i bröllopspresent av kungaparet.

prinsessan sofia kungens nobelmiddag 2019

Så här såg prinsessan ut på kungens Nobelmiddag, 2018. Den vackra galablåsan hade den svenska designern Valerie skapat.

– Vi är så hedrade att prinsessan Sofia valde att bära en klänning från oss. Som alltid värnar vi om att återanvända våra specialsydda plagg och just denna klänning är från vår couture kollektion, berättade Valerie Aflalo för Svensk Damtidning då.

prinsessan sofia kungens middag klänning 2018

Foto: TT

Annons