Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilderna från Nobelfesten

10 dec, 2015, 13:18 
Margareta
Annons
nobel-1

Utdelningen av Nobels fredspris i Norge har dragit igång! Och på plats är självklart den norska kungafamiljen. Drottning Sonja och kung Harald samt kronprinsparet Haakon och Mette-Marit.

Det är omkring 1000 gäster på plats i Rådhusets festsal i Oslo. På höger sida i salen sitter Norska gäster, på vänster sida de utländska, däribland Jay Leno.

nobel-4

Hedersgästerna är däremot självklart pristagarna, National Dialogue Quartet. Fyra organisationer som spelade en avgörande roll 2013 när Jasminrevolutionen startade i Tunisien och i demokratiseringsprocessen som har skett sedan dess.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I kvartetten ingår fackföreningen Tunisian General Labour Union (UGTT), arbetsgivarorganisationen Tunisian Confederation of Industry, Trade and Handicrafts (UTICA), människorättsorganisationen Tunisian Human Rights League (LDTH) och den nationella advokatföreningen Tunisian Order of Lawyers.

nobel-3

Rådhuset, som ska vara inspirerat av Stockholms stadshus, är smyckat med vackra flamingoblommor i grönt, rött och rosa. Färger som vackert matchar kungligheterna längst fram, Sonja, som för dagen klätt sig i maringrönt och kronprinsessan som bär en vacker vit kappklänning.

 

Av: Margareta Gotthardsson

Foto: Skärmdumpar svtplay.

Annons