Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gästerna avslöjade – bröt mot reglerna på Nobelfesten: "Instruerats upprepade gånger om att låta bli"

11 dec, 2022, 14:15 

Det var flera gäster som inte kunde låta bli att bryta mot reglerna under Nobelfesten på lördagen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Allt om vett & etikett under Nobel – hör experten!Brand logo
Allt om vett & etikett under Nobel – hör experten!

Den stora Nobelfesten 2022 blev inget annat än en storslagen succé, som vi sent kommer glömma!

Spektakulära klänningar, starka tal, fantastiska pristagare, en makalös trerätters meny... Ja, festen hade verkligen allt.

Och det märktes verkligen att många var exalterade över att äntligen kunna ha en ordentlig Nobelfest, efter år av pandemi som satt käppar i hjulen på olika sätt.

Så var den spektakulära Nobelfesten 2022

Ja, samtliga gäster fullkomligt strålade med stora leenden och i sagolika skapelser.

Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia imponerade i färgglada looks som kommer pratas om i många år framöver.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel, kronprinsessan Victoria vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen 10 december 2022
Silvias och Victorias val av klänningar gjorde ingen besviken!

Även andra gäster, så som politikerna Magdalena Andersson, Ebba Busch, Märta Stenevi och Annie Lööf hade gått all in i specialdesignade klänningar kvällen till ära.

Annons

Och menyn som hyllade kocken Jimmi Eriksson och chefskonditorn Annie Hesselstad hade tagit fram gjorde nog ingen besviken. Algbakad gös, svensk hjort och cheesecake med plommonkompott – mums säger vi bara!

Gästerna bröt mot reglerna på Nobelbanketten

Faktum är att gästerna var så pass glada över att vara på plats att de inte kunde hålla sig från att ta upp sina mobiltelefoner för att dokumentera kvällen.

Det avslöjar Expressens Anna Gullberg, som var på plats i stadshuset under hela kvällen.

”Det är en härlig kväll och alla vill prata med Pääbo och ta selfies med de mobiltelefoner som vi instruerats upprepade gånger om att låta bli att röra. Som om någon i sitt rätta sinne skulle kunna avstå det?”, skriver hon i Expressen och fortsätter:

”Det här är en kväll som alla vill minnas. Förrätten hinner knappt komma in så smyger professorer från hela världen upp sina telefoner och dokumenterar sin middag för Instagram och evigheten.”

Ja, man kan verkligen förstå att man vill minnas en kväll som Nobelfesten!

Nobelbanketten 2022
En kväll att minnas!
Annons