Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Händelsen med Madeleine väcker frågor – sker mitt under Nobelfesten

10 dec, 2023, 19:15 

Prinsessan Madeleine saknas under Nobel 2023 – här är förklaringen.

Annons

Prinsessan Madeleine har alltid varit en kunglig modedrottning. Under åren har hon bjudit på den ena vackra looken efter den andra, och sett till att höja glamourfaktorn rejält med sin närvaro.

Se Nobelpristagarens miss – dissen mot prinsessan ChristinaBrand logo
Se Nobelpristagarens miss – dissen mot prinsessan Christina

Det spelar ingen roll vilken färg hon bär, vilka tyger hon väljer eller vem som har designat klänningen – när Madeleine är i farten vet man att det kommer bli en modesuccé oavsett vad.

Inte minst under Nobel har hon sett till att visa upp sitt unika sinne för mode. Nobelfesten är helt enkelt inte lika magisk och modesäker utan Madeleine, som ständigt tycks ta hela banketten med storm och leverera en look som drar åt sig strålkastarljuset.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine dyker inte upp på Nobelfesten 2023.

Tittarna frågar efter Madeleine

Därför är det så klart väldigt tråkigt att hon sällan dyker upp i samband med Nobelfestligheterna. Eftersom hon och familjen är bosatta i Florida, är det inte helt lätt att vara på plats.

Annons

Inte heller blir det någon Madeleine på Nobel 2023. När resten av kungafamiljen dyker upp med sina vackra kreationer, är hon kvar i USA och får följa festen på håll.

Trots detta är det många av tittarna som undrar varför Madeleine inte är på plats.

”Hej, är inte prinsessan Madeleine på Nobelmiddagen”, skriver en person i SVT:s kommentarsfält i samband med kvällens direktsändning.

”Är inte prinsessan Madeleine och Chris med i år?”, skriver en annan.

Hovets förklaring

Förklaringen är helt enkelt att avståndet är för långt. Det har hovets informationschef Margareta Thorgren förklarat för Svensk Damtidning.

– Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen.

Självklart är det mycket tråkigt att gå miste om Madeleines glamour på Nobel. Samtidigt var det ju inte så längesen hon var i Sverige och avnjöt en konsert med anledning av drottning Silvias 80-årsfirande.

Prinsessan Madeleine
Madeleine var nyligen på plats i Sverige för att närvara på en konsert med anledning av drottning Silvias 80-årsfirande.

Foto: TT

Annons