Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gör Daniel bort sig på festen – hånas efter pinsamma missen

11 dec, 2022, 13:30 

Prins Daniel uppträdde förvirrat på Nobelfesten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tvBrand logo
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

Nobelbanketten i Stockholm blev en kväll att minnas!

När kungafamiljen anlände till Konserthuset i Stockholm vid 16-tiden, var det med kreationer som andades sagolik glamour.

Magnifika klänningar och kostymer varvades med storslagna tal och minnesvärda händelser, under en afton som äntligen fick visa sitt rätta jag efter flera år av pandemi.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kungafamiljen dök upp i sagolika utstyrslar.

Det serverades på Nobel 2022

Sällskapet förflyttade sig sedan till Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Där väntade en efterlängtad trerätters måltid, signerad den hyllade kocken Jimmi Eriksson.

Annons

Till förrätt hade han tagit fram en algbakad gös och en tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor samt krondillspärlor och blomsterkrisp. Huvudrätten bestod av svensk hjort som följdes upp av en lyxig efterrätt.

– Efterrätten var ett konstverk i sig: En cheesecake med brynt smör och plommonkompott. När man såg bilderna i sändning var det som en tavla, säger Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén.

Nobelpristagare, kungligheter, politiker och diverse gäster verkade vara högst imponerade av hantverket – och flera såg till att dokumentera rätterna på sociala medier innan man tog del av den kulinariska upplevelsen.

Nobelmiddagen
Nobelmiddagen bjöd på algbakad gös till förrätt.
Annons

Prins Daniel uppträdde förvirrat

Att Nobelfesten var tillbaka i sin fulla glans syntes också på prins Daniel, som även hade lite bekymmer under kvällen.

När han var på väg in till Nobels prisutdelningsceremoni krockade han med en äldre herre, och i SVT:s direktsändning kunde man se hur han vände sig mot mannen och sa ”förlåt”.

Ett annat missöde inträffade när han och bordsdamen Phaedria Marie St. Hilaire skulle hitta sina platser i samband med banketten.

”Prins Daniel irrar runt med sin bordsdam för att hitta sin plats, bakom honom småler vänsterns partiledare Nooshi Dadgostar åt hans försök att hitta rätt placeringskort”, skriver journalisten Anna Gullberg i Expressen.

Ja, kanske var det åren av pandemi som gjorde att allt kändes ovant för prins Daniel.

Lyckligtvis hittade han till slut sin plats och kunde fortsätta att njuta av festligheterna!

Prins Daniel och Phaedria Marie St. Hilaire
Prins Daniel hade lite svårt att hitta sin bordsplacering, vilket Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar noterade med ett leende.

Foto: TT

Annons