Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Historien bakom Sofias diadem

10 dec, 2015, 20:08 
AvJohanna Lejon
Annons

På bröllopet i juni i somras visade prinsessan Sofia upp sitt vackra, nätta diadem för första gången. Smycket var, enligt uppgift, en gåva från de blivande svärföräldrarna, kungen och drottningen. Ikväll fick vi åter se diademet. Men varifrån kommer det? Vi har frågat Sophia Åkerlund, smyckesexpert hos auktionshuset Bukowskis.

– Prinsessan Sofias diadem är verkligen jättefint och klär henne så bra. Det är gammalt, det är inget nygjort. Jag har inte sett några närbilder på det, men det ser ut att vara lite art deco-stil, lite 1920-1930-tal. Det ser ut att bestå av droppformade fina smaragder. Förmodligen har de köpt det utomlands, kanske i London. Det är inget jag känner igen från en svenska marknaden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se fler bilder i bildspelet nedan.

Foto: TT.

Annons