Historien bakom Sofias tiara - omgjord för tredje gången!

En present från kungaparet.

Prinsessan Sofia bär en privat tiara vid kvällens Nobelfest. Första gången vi såg tiaran var när prinsparet gifte sig, i juni 2015, och under kungaparets galamiddag för några veckor sedan bar hon det igen. Men då var det inte sig likt och vi kunde avslöja att Sofia låtit plocka bort de nio stora smaragderna från ”briljanttopparna”, vilket gav tiaran ett nytt utseende.

Läs mer: Christinas comeback! Se härliga bilderna på prinsessan

– Det är prinsessans bröllopsdiadem som har gjorts om. Det är helt enkelt tillverkat så att det går att ändra utseendet på, sa hovet informationschef Margareta Thorgren då.

Läs mer: Prinsessornas Nobelklänningar – därifrån kommer de!

Och när kungafamiljen anlände till Konserthuset, för den stora prisutdelningen, upptäckte vi att tiaran nu är omgjord för tredje gången! Istället för de gröna smaragderna är det för dagen monterat med pärlor.

Kungaparet gav Sofia tiaran i bröllopspresent.

Läs mer: Vi avslöjar! Allt om prinsessornas och drottningens tiaror

Foto: Stella Pictures

ANNONS

Inspirerat av kungligheternas vackra smycken – köp direkt från Svensk Damtidnings shop

Låga priser – snabba leveranser – fri retur

Guldpläterat armband Bisou, finns i barn- och vuxenstorlek
Nu kan du bära samma armband som Kronprinsessan Victoria har hemma i sitt smyckeskrin!

Detta vackra armband från svenska märket Bisou har tagits fram för att hylla vår Kronprinsessa Victoria på hennes 40-årsdag, och gavs också till henne som gåva på födelsedagen. Armbandet finns i två storlekar och passar perfekt att matcha mor och dotter. Armbandet är guldpläterat och har fem berlocker. Symbolerna som pryder armbandet är; måne, fyrklöver, krona, hjärta och stjärna. Armbandet kommer i en vacker ask i en syrenlila färg med en insida av lyxig sammet.


Gå till shoppen

Örhängen Made A Part
Glamour i sin snyggaste färg! Vackra metallörhängen i rosé med färgade glasstenar från svenska märket Made A Part. Med dessa tjusiga örhängen behövs inget mer, de sticker ut och lyfter vilken outfit som helst! De fina stenarna kommer garanterat skapa och sprida extra gnistor i just din dag - oavsett outfit, tillfälle eller humör.

Gå till shoppen

Smyckeset med sötvattenspärlor och stenar VJ since 1890 by Magdalena Graaf
Ett vackert smyckeset som fungerar lika bra till vardags som till fest! Magdalena Graaf har sedan flera år samarbetat med den svenska smyckesleverantören VJ Since 1890 och nu har du chansen att köpa denna limiterade upplaga ur Magdalenas smyckeskollektion. Stilrena runda silverörhängen beklädda med gnistrande vita kubiska zirkonerstenar och med hängande sötvattenspärlor med matchande halsband.

Exklusivt framtagen bara för Aller Media och säljs endast i vår webshop.


Gå till shoppen

Kristallhalsband och armband med magnetlås Ting By Ling
Vackert set med halsband och armband med kristallglaspärlor i den härliga färgen midnattsblå från svenska märket Ting By Ling.

Tack vare de fina och smarta magnetlåsen går detta set även utmärkt att kombinera. Bär halsbandet och armbandet separat, eller sätt ihop dem tillsammans för att ex. få ett längre halsband. Då både hals- och armband består av nio strängar med två olika storlekar på kristallglaspärlorna går det också att anpassa längden genom att tvinna dem. Detta fantastiska och kreativa halsband och armband kan kombineras till minst 10 olika kombinationer. Det är bara din fantasi som sätter gränser! Halsbandet är nickelfritt.

Det svenska märket Ting By Ling arbetar direkt med alla hantverkare och startade på hobbybasis för att vara del av att utveckla och hjälpa andra till ett bättre liv. Häromåret fick de veta att en av kvinnorna hade fått råd att åka till sin hemstad för att fira nyår tack vare deras samarbete.

Ting By Ling tillverkar snygga produkter framtagna av schyssta leverantörer som har rättvisa eller miljöengagemang som grund. "Good cause" styr deras engagemang. Ting By Ling vill bidra till ett bättre liv för fler genom att öka omsättningen och inspirera produktutvecklingen för småskaliga leverantörer som producerar hantverksmässigt. De stödjer även organisationen Hoppets Stjärna i deras fantastiska arbete i världens utvecklingsländer så att barnen kan resa sig och själva skapa hållbar utveckling i de samhällen och länder som de lever i. Ting By Ling's bidrag går till 3000 skolbarn i Manilas slum.


Gå till shoppen