Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hon klär kulturministern ikväll

10 dec, 2015, 15:39 
AvJohanna Lejon
Annons
NOBEL PRIZE 2014

Det blir Marina Kereklidou, stylist, designer och modekännare, som klär Alice Bah Kuhnke ikväll. På sitt Instagram-konto har Marina under en veckas tid räknat ner till Nobel och visat små smakprov av klänningen. I går avslöjade hon vem som får bära hennes design – ingen mindre än kulturministern. Klänningen ser, av bilderna att döma, ut att vara svart och vit. Den har även rosetter på sina ställen. Också förra året, på Nobel, valde Alice att bära svensk design. Då designade Sara Björne hennes klänning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Sara har hittat inspiration i det nordsamiska hantverket när hon gjort min klänning, och har tittat på nordsamisk, traditionell stil. Färgen påminner mycket om den klarblå färgen från en traditionella kolten. Sara har sytt om och gjort om den genom att lägga till klarrött och flätade silverband, berättade Alice Bah Kuhnke för Rodeo då.

Annons

Kulturministern är dock inte den enda som bär svensk design under kvällen. Lars Wallin har designat en klänning till Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Lars Wallin klär också Madeleine Ohlsson och Annika Urwitz. Magdalena Andersson, finansminister, har en nobelklänning skapad av Charlott Axenström. Klänningen är gjord i grön sidensatäng och har broderier av svarta och oljefärgade stenar, den är influerad av 1960-talet och uppsydd hos Ateljé Lora i Nacka.

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press

Annons